Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Η ελληνική κρίση "ρίχνει" την Ευρώπη

Οι φόβοι μετάστασης της ελληνικής κρίσης και σε άλλες χώρες της ευρωζώνης σκιάζει τις ευρωπαϊκές αγορές, οι οποίες σημειώνουν σημαντικές απώλειες. Ισχυρές πιέσεις στην Ασία, με πτώση 3% για Nikkei.

Σταθερά σε πτωτική πορεία οι ευρωπαϊκές αγορές, με τους επενδυτές να ανησυχούν όλο και περισσότερο για την μετάσταση της ελληνικής κρίσης και σε άλλες αδύναμες χώρες της ευρωζώνης.

Παράλληλα οι αγορές βρίσκονται εν αναμονή της συνεδρίαση της ΕΚΤ και κυρίως της συνέντευξης Τύπου του κ. Ζαν-Κλοντ Τρισέ. Ένα από τα βασικά θέματα της συνέντευξης αναμένεται ότι θα είναι οι εξελίξεις στην Ελλάδα, η απόφαση της ΕΚΤ να άρει τους κανόνες εγγυήσεων για τα ελληνικά ομόλογα και φυσικά εάν η τράπεζα εξετάζει το ενδεχόμενο να προχωρήσει σε ανάλογη κίνηση και για άλλες οικονομίες της ευρωζώνης που τυχόν θα χρειαστούν την βοήθειά της.

Σε επίπεδο δεικτών ο DAX 30 υποχωρεί 0,4% στις 5.935,26 μονάδες, με τον FTSE 100 να αποδυναμώνεται κατά 0,6% στις 5.309,34 μονάδες και τους Βρετανούς επενδυτές να στρέφουν το ενδιαφέρον τους στις σημερινές εκλογές της χώρας. Πτώση 1% για τον CAC 40 που αγγίζει το επίπεδο των 3.600,66 μονάδων.

Διαθέσεις σταθεροποίησης ή έστω αποκλιμάκωσης των πιέσεων για τις αγορές Ισπανίας και Πορτογαλίας. Κέρδη 0,25% για τον ισπανικό IBEX ο οποίος διαμορφώνεται στο επίπεδο των 9.659,1 μονάδων, ενώ απώλειες της τάξης του 0,44% σημειώνει ο πορτογαλικός PSI 20 στις 6.969,75 μονάδες.

Σε ελεύθερη πτώση οι αγορές της Ασίας, με τον Nikkei να καταγράφει απώλειες άνω του 3% και την Κίνα να υποχωρεί κοντά στο 2,5%. Ισχυρές πιέσεις, ελέω Ελλάδας στη χθεσινή συνεδρίαση της Wall Street.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v