Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Διεύρυνση απωλειών λόγω τραπεζών στην Ευρώπη

Ισχυρότερες πιέσεις στις τράπεζες οδηγούν χαμηλότερα τις ευρωπαϊκές αγορές, ενώ πτωτική κίνηση καταγράφεται και σε μετοχές μεταλλευτικών ομίλων. Σε πορεία υποχώρησης και τα futures της Wall Street.

Διευρύνουν τις απώλειές τους οι ευρωπαϊκές αγορές, λόγω ισχυρότερων πιέσεων σε τραπεζικές μετοχές, ενώ πτωτικά κινούνται και οι μετοχές εταιριών παραγωγής τροφίμων, μετά από υποβάθμιση προβλέψεων της κερδοφορίας της από την Danone.

Απώλειες 0,3% για τον FTSEurofirst 300, με τις μετοχές των HSBC, Credit Suisse, Deutsche Bank και UBS να υποχωρούν μεταξύ 0,5% και 0,9%. Οι επενδυτές δεν φαίνεται να εντυπωσιάστηκαν στο ελάχιστο από την αναβάθμιση των προβλέψεων του Οργανισμού Οικονομικής Συνεργασίας και Ανάπτυξης (ΟΟΣΑ) για το 2010.

«Η λογική μοιάζει να επιστρέφει στις αγορές. Οι επενδυτές κάνουν ένα βήμα πίσω και εξετάζουν, πλέον, τα πάντα με περισσότερο κριτική διάθεση», τονίζει στο Reuters ο κ. Heinz-Gerd Sonnenschein, αναλυτής της Postbank.

Πτώση 4,9% για τον τίτλο της Danone, μετά την υποβάθμιση της πρόβλεψής της για την ετήσια κερδοφορία της. Πτωτική κίνηση και για τις μετοχές μεταλλευτικών ομίλων, με τους τίτλους των Anglo American, Antofagasta, BHP Billiton, Rio Tinto και Xstrata να υποχωρούν μεταξύ 1,3% και 4,1%.

Απώλειες 0,94% για τον DAX 30 στις 5.733 μονάδες, με τον FTSE 100 να υποχωρεί πλησίον του 0,57% στις 5.311 μονάδες και τον CAC 40 να κινείται κατά 1,09% χαμηλότερα στις 3.786 μονάδες.

Πτωτική κίνηση, αυτήν την ώρα, για τα futures της Wall Street. Απώλειες 0,7% για τον Dow Jones, με τον S&P 500 να υποχωρεί κατά 0,9% και τον Nasdaq να κινείται κατά 0,7% χαμηλότερα.

Οι επενδυτές βρίσκονται εν αναμονή των στοιχείων για τον σύνθετο δείκτη οικονομικής δραστηριότητας (leading indicator) στις ΗΠΑ τον Οκτώβριο, τις εβδομαδιαίες αιτήσεις για λήψη επιδόματος ανεργίας, αλλά και τον δείκτη δραστηριότητας της Ομοσπονδιακής Τράπεζας της Φιλαδέλφεια τον Οκτώβριο.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v