Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Ενέργεια, μέταλλα δίνουν ώθηση στις ευρωαγορές

Κοντά σε υψηλό 13 μηνών παραμένουν οι ευρωπαϊκές μετοχές, ενώ οι επενδυτές στις ΗΠΑ αναμένουν τα στοιχεία για πληθωρισμό και κατοικίες, ώστε να έχουν μια πιο ξεκάθαρη εικόνα του που θα κινηθεί η Wall.

Κοντά σε υψηλό 13 μηνών κινούνται οι ευρωπαϊκές μετοχές, με τους επενδυτές στις ΗΠΑ να αναμένουν τα στοιχεία για πληθωρισμό και ενάρξεις νέων κατοικιών, προκειμένου να έχουν μια πιο ξεκάθαρη εικόνα του που θα «κινηθεί» η αγορά.

Η άνοδος των τιμών του πετρελαίου, μετά την δημοσιοποίηση των στοιχείων για τα αμερικανικά αποθέματα αργού, δίνει ώθηση στις μετοχές του ενεργειακού κλάδου, με τις μετοχές των BP, Royal Dutch Shell, BG Group, Tullow Oil, Repsol, Total και StatoilHydro να ενισχύονται από 0,1% έως 0,8%.

Σε υψηλότερο επίπεδο διαμορφώνονται και οι μεταλλευτικές μετοχές, λόγω της ενίσχυσης των τιμών των μετάλλων, με τις BHP Billiton, Anglo American, Antofagasta, Rio Tinto, Xstrata και Eurasian Natural Resources να καταγράφουν άνοδο από 0,9% έως 2,8%.

Αντιθέτως, υποχωρούν οι μετοχές των τραπεζών, με τις Standard Chartered, HSBC, Lloyds και Royal Bank of Scotland να «χάνουν» έως και 1,8%.

Ανοδος 1,1% για την Cadbury, μετά τα δημοσιεύματα που φέρουν τις Hershey και Ferrero να εξετάζουν το ενδεχόμενο κοινής πρότασης για την εξαγορά της.

Ο δείκτης FTSE του Λονδίνου κινείται 0,35% υψηλότερα στις 2.200,74 μονάδες ενώ κατά 0,79% και κατά 0,65% ενισχύονται οι δείκτες DAX της Φρανκφούρτης και CAC του Παρισιού, αντίστοιχα, στις 5.824,12 και 3.854,14 μονάδες.

Εν τω μεταξύ, σε ήπια ανοδικό ξεκίνημα της συνεδρίασης στην Wall Street παραπέμπουν τα futures των Dow Jones (+0,18%), S&P 500 (+0,13%) και Nasdaq (+0,08%), εν αναμονή της ανακοίνωσης των στοιχείων για τον πληθωρισμό και τις ενάρξεις νέων κατοικιών.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v