Στο κόκκινο τα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια

Ισχυρές πιέσεις για δεύτερη μέρα ασκήθηκαν στα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια. «Βουτιά» 1,5% για τον CAC 40. Πτώση για πετρέλαιο και χρυσό. Υποχωρεί το ευρώ.

Στο κόκκινο για δεύτερη μέρα παρέμειναν οι ευρωαγορές.

Νωρίτερα ανακοινώθηκε ότι ο πληθωρισμός αυξήθηκε ελαφρώς περισσότερο από ό,τι αναμενόταν στη Γερμανία τον Μάιο, σύμφωνα με τα προκαταρκτικά στοιχεία από τη γερμανική στατιστική υπηρεσία.

Όπως μεταδίδει το Reuters, ο δείκτης τιμών καταναλωτή ενισχύθηκε κατά 2,8% σε ετήσια βάση τον Μάιο.
Τον Απρίλιο είχε καταγράψει ετήσια άνοδο 2,4%.

Σε μηνιαία βάση, ο δείκτης τιμών καταναλωτή κινήθηκε 0,2% υψηλότερα.

Ο ευρωπαϊκός δείκτης Stoxx 600 υποχώρησε 1,06% στις 513 μονάδες, o FTSE 100 σημείωσε πτώση 085% στις 8.183 μονάδες, ο DAX 30 στη Φρανκφούρτη κινήθηκε χαμηλότερα 1,09% στις 18.474 μονάδες και ο CAC 40 στο Παρίσι κατέγραψε απώλειες 1,52% στις 7.935 μονάδες.

«Τα εταιρικά αποτελέσματα ήταν καλύτερα των αναμενόμενων», σημείωσε αναλυτής της AllianceBernstein. «Το 51% των εταιρειών ξεπέρασε τις προσδοκίες ενώ σχεδόν δύο στις τρεις εταιρείες τουλάχιστον συναντήθηκε με τις εκτιμήσεις των αναλυτών».

Παραμένωντας στο εταιρικό μέτωπο, η Anglo American δήλωσε ότι απέρριψε το αίτημα της BHP για άλλη μια παράταση για την ολοκλήρωση των συνομιλιών σχετικά με την προτεινόμενη εξαγορά ύψους 49 δισεκατομμυρίων δολαρίων από την αυστραλιανή ανταγωνίστριά της.

Oι δύο μεταλλευτικές εταιρείες βρίσκονται σε αδιέξοδο σχετικά με την προτεινόμενη δομή της συμφωνίας της BHP, η οποία απαιτεί από την Anglo να αποσχίσει πρώτα τις συμμετοχές της σε δύο νοτιοαφρικανικές εταιρείες πριν από την εξαγορά. Η Anglo λέει ότι το σχέδιο δημιουργεί υπερβολικό κίνδυνο για τους δικούς της επενδυτές, οι οποίοι θα παραμείνουν κάτοχοι μετοχών στις αποσχίσεις.

Στις αγορές εμπορευμάτων, καθοδική τροχιά ακολουθεί το πετρέλαιο στις διεθνής αγορές. Η τιμή του πετρελαίου Brent υποχωρεί 0,8% στα 83,54 δολ. ανά βαρέλι και η τιμή του αργού WTI σημειώνει πτώση 0,7% στα 75,24 δολάρια. Αντίστοιχα, η τιμή του χρυσού κινείται χαμηλότερα 0,6% στα 2.363 δολ./oz.

Επιπλέον, το ευρώ σημειώνει πτώση 0,4% σε σχέση με το δολάριο στο 1,0808 δολ.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v