Οριακές μεταβολές στις ευρωαγορές

Σε θετικό έδαφος κρατήθηκε το χρηματιστήριο της Φρανκφούρτης ενώ οριακά χαμηλότερα κινήθηκαν οι δείκτες σε Λονδίνο και Παρίσι. Ενισχύεται το ευρώ. Ανακάμπτει το πετρέλαιο.

Μικτά πρόσημα στις ευρωαγορές με τους επενδυτές να επικεντρώνονται στις επόμενες αποφάσεις της ΕΚΤ.

Η Danske Bank δεν προβλέπει πλέον ότι η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα θα μειώσει τα επιτόκια τον Σεπτέμβριο, επικαλούμενη τον επίμονο πληθωρισμό και το ισχυρό ξεκίνημα της οικονομίας της ευρωζώνης το 2024.

Όπως μεταδίδει το Bloomberg, οι υπεύθυνοι χάραξης πολιτικής θα μειώσουν το κόστος δανεισμού τον Ιούνιο, όπως αναμένεται ευρέως, και ξανά τον Δεκέμβριο, ανέφεραν οι αναλυτές με επικεφαλής τον Piet Christiansen.

Ο ευρωπαϊκός δείκτης Stoxx 600 υποχώρησε μόλις 0,19% στις 520 μονάδες, ο FTSE 100 στο Λονδίνο σημείωσε πτώση 0,22% στις 8.321 μονάδες, ο DAX 30 στη Φρανκφούρτη κινήθηκε υψηλότερα 0,01% στις 18.693 μονάδες και ο CAC 40 στο Παρίσι κατέγραψε απώλειες 0,09% στις 8.094 μονάδες.

Στο μεταξύ, τη μεγαλύτερη πτώση της φετινής χρονιάς έκαναν οι λιανικές πωλήσεις του Ηνωμένου Βασιλείου, καθώς οι καταναλωτές καθυστέρησαν να κάνουν δαπάνες λόγω του βροχερού καιρού και των αβέβαιων οικονομικών συνθηκών.

Οπως μεταδίδει το Bloomberg, ο όγκος των αγαθών που πωλήθηκαν στα καταστήματα και στο διαδίκτυο σημείωσε πτώση 2,3% τον Απρίλιο, μετά από καθοδικά αναθεωρημένη μείωση 0,2% τον προηγούμενο μήνα, ανακοίνωσε η Εθνική Στατιστική Υπηρεσία.

Παράλληλα, κατά 0,2% αναπτύχθηκε η γερμανική οικονομία τους πρώτους τρεις μήνες του 2024, ανακοίνωσε η στατιστική υπηρεσία, επιβεβαιώνοντας τα προκαταρκτικά στοιχεία.

"Μετά την πτώση του ΑΕΠ στο τέλος του 2023, η γερμανική οικονομία ξεκίνησε το 2024 με θετικό ρυθμό ανάπτυξης", δήλωσε η Ρουθ Μπραντ, πρόεδρος της στατιστικής υπηρεσίας.

Στις αγορές εμπορευμάτων, ανοδική τροχιά ακολουθεί το πετρέλαιο στις διεθνής αγορές. Η τιμή του πετρελαίου Brent ενισχύεται 1% στα 82,16 δολ. ανά βαρέλι και η τιμή του αργού WTI σημειώνει άνοδο 1,2% στα 77,74 δολάρια. Στον αντίποδα, η τιμή του χρυσού κινείται χαμηλότερα 0,1% στα 2.335 δολ./oz.

Επιπλέον, το ευρώ σημειώνει άνοδο 0,3% σε σχέση με το δολάριο στο 1,0848 δολ.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v