Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Χάνουν το θετικό κλίμα οι ευρωαγορές

Η Φρανκφούρτη χάνει 0,5%, το Λονδίνο 0,4%, το Παρίσι 1%, η Μαδρίτη 0,3% και το Μιλάνο 0,8%.

Χάνουν το θετικό κλίμα οι ευρωαγορές

Χαμηλότερα κινούνται οι ευρωπαϊκές αγορές, αντιστρέφοντας το πιο θετικό κλίμα που παρατηρήθηκε στην αρχή της εβδομάδας. 

Η Φρανκφούρτη χάνει 0,5%, το Λονδίνο 0,4%, το Παρίσι 1%, η Μαδρίτη 0,3% και το Μιλάνο 0,8%. Οι αγορές Ασίας-Ειρηνικού υποχώρησαν σε μεγάλο βαθμό κατά τη διάρκεια της νύχτας.

Στο μέτωπο των ευρωπαϊκών δεδομένων, οι τιμές παραγωγού στη Γερμανία σημείωσαν ετήσια μείωση 3,3% τον Απρίλιο, ανέφερε η στατιστική υπηρεσία της χώρας Destatis στην έκθεσή της που δημοσιεύθηκε σήμερα Τρίτη. Σε σύγκριση με τον Μάρτιο, το ποσοστό αυξήθηκε κατά 0,2%.

Στο εταιρικό μέτωπο, ο φαρμακευτικός γίγαντας AstraZeneca ανακοίνωσε τον στόχο συνολικών εσόδων 80 δισεκατομμυρίων δολαρίων έως το 2030, από 45,8 δισεκατομμύρια δολάρια για το σύνολο του 2023, μέσω "σημαντικής ανάπτυξης του υφιστάμενου χαρτοφυλακίου ογκολογίας, βιοφαρμάκων και σπάνιων ασθενειών".

Στην υπόλοιπη ειδησεογραφία, σε μια ανατροπή, οι Γερμανοί αξιωματούχοι είναι έτοιμοι να υποστηρίξουν ένα σχέδιο των ΗΠΑ να αξιοποιήσουν τα μελλοντικά έσοδα που θα προκύψουν από τα δεσμευμένα ρωσικά περιουσιακά στοιχεία - τα περισσότερα από τα οποία βρίσκονται εγκλωβισμένα στην Ευρώπη - για να στηρίξουν βοήθεια ύψους 50 δισεκατομμυρίων δολαρίων προς την Ουκρανία, σύμφωνα με ανθρώπους που γνωρίζουν τις συζητήσεις.

Λία Δεληγιάννη [email protected]

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v