Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Νέα ιστορικά υψηλά στις ευρωαγορές

Κέρδη στις ευρωαγορές με τους FTSE 100 και CAC 40 να πιάνουν νέα ιστορικά υψηλά. Άνοδος για πετρέλαιο και χρυσό. Ενισχύεται το ευρώ.

Κέρδη στις ευρωαγορές μετά την πτώση του πληθωρισμού τον Απρίλιο στις ΗΠΑ.

Σε μηνιαία βάση ο δείκτης κινήθηκε 0,3% υψηλότερα έναντι πρόβλεψης για αύξηση κατά 0,4%. Τον Μάρτιο ο δείκτης είχε καταγράψει μηνιαία άνοδο 0,4%.

Ο ευρωπαϊκός δείκτης Stoxx 600 ενισχύθηκε 0,59% στις 524 μονάδες, ο FTSE 100 στο Λονδίνο σημείωσε άνοδο 0,21% στις 8.445 μονάδες, ο DAX 30 στη Φρανκφούρτη κινήθηκε υψηλότερα 0,82% στις 18.869 μονάδες και ο CAC 40 στο Παρίσι κατέγραψε κέρδη 0,17% στις 8.239 μονάδες.

Ο πληθωρισμός της ευρωζώνης θα μειωθεί πιο γρήγορα από ό,τι αναμενόταν προηγουμένως φέτος, καθώς ο αντίκτυπος των εμπορικών διαταραχών στην Ερυθρά Θάλασσα αποδεικνύεται ηπιότερος από ό,τι αναμενόταν, σύμφωνα με επικαιροποιημένες εκτιμήσεις της ΕΕ.

Οπως μεταδίδουν οι Financial Times, η Ευρωπαϊκή Επιτροπή δήλωσε σήμερα Τετάρτη ότι ο ετήσιος πληθωρισμός στο μπλοκ του ενιαίου νομίσματος θα μειωθεί στο 2,5% φέτος, προτού φθάσει τον στόχο του 2% της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας στο δεύτερο εξάμηνο του 2025.

Στο μεταξύ, η οικονομία της ευρωζώνης αναπτύχθηκε κατά 0,3% το πρώτο τρίμηνο του έτους σε σύγκριση με ένα τρίμηνο πριν, γεγονός που υποδηλώνει ότι βρίσκεται σε εξέλιξη μια αργή ανάκαμψη μετά από έξι συνεχόμενα τρίμηνα στάσιμης ή αρνητικής ανάπτυξης, ανακοίνωσε σήμερα Τετάρτη η Eurostat, επιβεβαιώνοντας την προκαταρκτική εκτίμηση.

Το προηγούμενο τρίμηνο, ωστόσο, η ανάπτυξη επιβεβαιώθηκε στο -0,1%, υποδεικνύοντας ότι το μπλοκ βρισκόταν σε ύφεση, όπως πολλοί οικονομολόγοι είχαν προβλέψει εδώ και καιρό.

Στο εταιρικό μέτωπο, τα λειτουργικά κέρδη του ομίλου της Allianz αυξήθηκαν κατά 6,8% σε 3,99 δισ. ευρώ (4,3 δισ. δολάρια), χάρη στα καλύτερα του αναμενόμενου αποτελέσματα στις ασφαλίσεις κατά ζημιών.

Στις αγορές εμπορευμάτων, ανοδική τροχιά ακολουθεί το πετρέλαιο στις διεθνής αγορές. Η τιμή του πετρελαίου Brent ενισχύεται 0,1% στα 82,42 δολ. ανά βαρέλι και η τιμή του αργού WTI σημειώνει άνοδο 0,2% στα 78,15 δολάρια. Αντίστοιχα, η τιμή του χρυσού κινείται υψηλότερα 1% στα 2.383 δολ./oz.

Επιπλέον, το ευρώ σημειώνει άνοδο 0,3% σε σχέση με το δολάριο στο 1,0856 δολ.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v