Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Νέο ιστορικό υψηλό στο… νήμα για τον Stoxx 600

Σε επίπεδα ρεκόρ κινήθηκε ο ευρωπαϊκός δείκτης Stoxx 600 ενώ σε αρνητικό έδαφος έκλεισαν τα χρηματιστήρια σε Λονδίνο, Φρανκφούρτη και Παρίσι. Πιέσεις στον χρυσό. Ενισχύεται το ευρώ.

Μικτά πρόσημα στις ευρωαγορές με τους επενδυτές να έχουν στρέψει την προσοχή τους στην μέτρηση του πληθωρισμού στις ΗΠΑ.

Ο ευρωπαϊκός δείκτης Stoxx 600 ενισχύθηκε μόλις 0,02% στις 520 μονάδες, πιάνοντας νέο ιστορικό υψηλό, ο FTSE 100 στο Λονδίνο σημείωσε πτώση 0,22% στις 8.414 μονάδες, ο DAX 30 στη Φρανκφούρτη κινήθηκε χαμηλότερα 0,16% στις 18.742 μονάδες και ο CAC 40 στο Παρίσι κατέγραψε απώλειες 0,12% στις 8.209 μονάδες.

Από πλευράς τίτλων, η Maersk σημείωσε «άλμα» 7% αν και ο CEO δήλωσε ότι τα προβλήματα στην Ερυθρά Θάλασσα ενδέχεται να συνεχιστούν και τον επόμενο χρόνο.

Στον αντίποδα, η μετοχή της Siemens Energy «βούλιαξε» 4% με τους επενδυτές να προχωρούν σε κατοχύρωση κερδών μετά την αναβάθμιση του outlook για το 2024.

Στο μεταξύ, απορρίφθηκε και πάλι η προσφορά -δεύτερη και ενισχυμένη- του γίγαντα της εξόρυξης BHP για την εξαγορά της Anglo American.

Η BHP υπέβαλε επισήμως τη νέα προσφορά της στις 7 Μαΐου και σήμερα δήλωσε «απογοητευμένη» μετά το νέο «όχι».

Όπως ανέφερε: «Η BHP είναι απογοητευμένη που το δ.σ. της Anglo American επέλεξε να μη συνεργαστεί σε σχέση με την Αναθεωρημένη Πρότασή μας και τους βελτιωμένους όρους της. Διατηρούμε την πεποίθηση ότι ο συνδυασμός των δύο επιχειρήσεων θα προσέφερε σημαντική αξία για όλους τους μετόχους».

Στις αγορές εμπορευμάτων, ανοδική τροχιά ακολουθεί το πετρέλαιο στις διεθνής αγορές. Η τιμή του πετρελαίου Brent ενισχύεται 0,6% στα 83,33 δολ. ανά βαρέλι και η τιμή του αργού WTI σημειώνει άνοδο 1% στα 79,02 δολάρια. Στον αντίποδα, η τιμή του χρυσού κινείται χαμηλότερα 1,4% στα 2.342 δολ./oz.

Επιπλέον, το ευρώ σημειώνει άνοδο 0,2% σε σχέση με το δολάριο στο 1,0790 δολ.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v