Με κέρδη έκλεισαν οι ευρωαγορές

Ο δείκτης Stoxx 600 ενισχύθηκε 0,34%. Στο Λονδίνο ο FTSE 100 ανέβηκε 0,49%, στο Παρίσι ο CAC 40 κατέγραψε κέρδη 0,69%, ενώ στη Φρανκφούρτη ο DAX κινήθηκε υψηλότερα 0,37%. Ενισχυμένα εταιρικά αποτελέσματα.

Με κέρδη έκλεισαν οι ευρωαγορές

Ανοδικά έκλεισαν τα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια, μετά τις ανακοινώσεις περισσότερων εταιρικών αποτελεσμάτων.

Ο περιφερειακός δείκτης Stoxx 600 ενισχύθηκε 0,34%. Στο Λονδίνο ο FTSE 100 ανέβηκε 0,49%, στο Παρίσι ο CAC 40 κατέγραψε κέρδη 0,69%, ενώ στη Φρανκφούρτη ο DAX κινήθηκε υψηλότερα 0,37%. Mικρή υποχώρηση, κατ' εξαίρεση, κατέγραψε το ιταλικό χρηματιστήριο στο Μιλάνο.

Οι μετοχές τροφίμων και ποτών αυξήθηκαν κατά 1,7%, ενώ απ' την άλλη οι εξορυκτικές εξόρυξης διολίσθησαν 1,4%.

Οι μετοχές της BMW υποχώρησαν 3%, αφού η γερμανική αυτοκινητοβιομηχανία ανέφερε χαμηλότερο περιθώριο κέρδους το πρώτο τρίμηνο, εν μέσω υψηλότερου κόστους και μειωμένης ζήτησης.

Οι μετοχές της γερμανικής Siemens Energy σημείωσαν άλμα πάνω από 12% αφού η εταιρεία αύξησε τις προοπτικές της για το 2024 χάρη στην ορμή της δραστηριότητάς της στο δίκτυο ηλεκτρικής ενέργειας.

Η Alstom, η Skanska, η ABinbev, η Swatch Group και η Munich Re ήταν μεταξύ των άλλων εταιρειών που ανακοίνωσαν κέρδη την Τετάρτη.

Κατά τα άλλα, η κεντρική τράπεζα της Σουηδίας μείωσε τα επιτόκια για πρώτη φορά μετά από οκτώ χρόνια, σε ακόμη μια ένδειξη απόκλισης στη νομισματική πολιτική μεταξύ ΗΠΑ και Ευρώπης.

Στη Wall Street, οι μετοχές κινούνται με μεικτά πρόσημα, με βαρίδι την τεχνολογία.

Οι αγορές Ασίας-Ειρηνικού ήταν σε μεγάλο βαθμό πτωτικές, εν αναμονή των αποτελεσμάτων από τους ιαπωνικούς κολοσσούς Toyota και Mitsubishi.

Στις αγορές εμπορευμάτων, σε ανοδική τροχιά παραμένει το πετρέλαιο στις διεθνείς αγορές. Η τιμή του πετρελαίου Brent ενισχύεται 0,58% στα 83,64 δολ. ανά βαρέλι και η τιμή του αργού WTI σημειώνει άνοδο 0,87% στα 79,06 δολάρια. Αντίστοιχα, η τιμή του χρυσού κινείται υψηλότερα 0,14% στα 2.327 δολ./oz.

Επιπλέον, το ευρώ ενισχύθηκε οριακά έναντι του δολαρίου, στο 1,0753 δολ.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v