Επεκτείνουν τις απώλειες οι ευρωαγορές

Η Φρανκφούρτη υποχωρεί 0,4%, το Λονδίνο 0,2%, το Παρίσι 0,5%, η Μαδρίτη 0,6% και το Μιλάνο 0,3%.

Επεκτείνουν τις απώλειες οι ευρωαγορές

Χαμηλότερα κινούνται τα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια, μετά τη χειρότερη συνεδρίαση του τελευταίου μήνα. Η Φρανκφούρτη υποχωρεί 0,4%, το Λονδίνο 0,2%, το Παρίσι 0,5%, η Μαδρίτη 0,6% και το Μιλάνο 0,3%.

Ο δείκτης αναφοράς Stoxx 600 σημείωσε πτώση 0,6% την Τρίτη, τη μεγαλύτερη απώλεια από τις 30 Απριλίου, καθώς οι επενδυτές εστιάζουν στις προοπτικές των επιτοκίων και παρακολουθούν την αύξηση των αποδόσεων των παγκόσμιων ομολόγων.

Μια καλή συγκομιδή κερδών για το πρώτο τρίμηνο και το σύνολο του έτους έχει θέσει τον Stoxx σε πορεία μηνιαίας ανόδου.

"Η περίοδος κερδών ήταν γενικά καλύτερη από ό,τι φοβόμασταν", δήλωσε την Τρίτη ο Marcus Morris-Eyton, διαχειριστής χαρτοφυλακίου για την Ευρώπη και την παγκόσμια ανάπτυξη στην AllianceBernstein, στην εκπομπή "Squawk Box Europe" του CNBC.

Ωστόσο, καθώς η ροή των κερδών έχει στερέψει, η προσοχή έχει στραφεί ξανά στα σχέδια των μεγάλων κεντρικών τραπεζών του κόσμου, καθώς εκφράζουν επιφυλακτικότητα σχετικά με τις προοπτικές του πληθωρισμού.

Ο πρόεδρος της Ομοσπονδιακής Τράπεζας της Μινεάπολης Νιλ Κασκάρι δήλωσε στο CNBC την Τρίτη ότι θα χρειαστούν "πολλοί ακόμη μήνες θετικών στοιχείων για τον πληθωρισμό" για να του δώσουν την πεποίθηση ότι είναι καιρός να μειώσει τα επιτόκια.

Λία Δεληγιάννη [email protected]

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v