Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Σε αρνητικό κλίμα οι ευρωπαϊκές αγορές

Πτώση 0,3% στο Λονδίνο, στη Φρανκφούρτη, στο Παρίσι και για τον πανευρωπαϊκό δείκτη Stoxx 600. Συγκρατημένη διάθεση ενόψει συνεδρίασης της ΕΚΤ αυτή την εβδομάδα.

Σε αρνητικό κλίμα οι ευρωπαϊκές αγορές

Καθοδικά κινούνται οι ευρωπαϊκές μετοχές, καθώς οι αγορές πασχίζουν να βρουν θετική δυναμική ενόψει της συνεδρίασης της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας αργότερα αυτή την εβδομάδα. Πτώση 0,3% στο Λονδίνο, στη Φρανκφούρτη, στο Παρίσι και για τον πανευρωπαϊκό δείκτη Stoxx 600.

Η ΕΚΤ αναμένεται να διατηρήσει σταθερά τα επιτόκια την Πέμπτη, ακόμη και καθώς ο πληθωρισμός δείχνει περισσότερα σημάδια χαλάρωσης.

Στη σημερινή ειδησεογραφία ξεχωρίζουν τα στοιχεία που δείχνουν ότι η επιχειρηματική δραστηριότητα στη ζώνη του ευρώ έδειξε σημάδια ανάκαμψης τον περασμένο μήνα, καθώς ο κυρίαρχος κλάδος των υπηρεσιών του μπλοκ επεκτάθηκε για πρώτη φορά από τον Ιούλιο, αντισταθμίζοντας μια βαθύτερη συρρίκνωση στη μεταποίηση.

Οπως μεταδίδει το Reuters, ο σύνθετος Δείκτης Υπευθύνων Προμηθειών (PMI) της HCOB για το μπλοκ, ο οποίος καταρτίζεται από την S&P Global και θεωρείται καλός οδηγός της συνολικής οικονομικής υγείας, εκτινάχθηκε στο 49,2 τον Φεβρουάριο από το 47,9 του Ιανουαρίου, υψηλότερα από την προκαταρκτική εκτίμηση για 48,9.

Οι αγορές Ασίας-Ειρηνικού ήταν μικτές καθώς ξεκίνησε η σύσκεψη των " Δύο Συνεδριών" της Κίνας, με τους επενδυτές να παρακολουθούν τις λεπτομέρειες των οικονομικών σχεδίων, αφού η χώρα προέβλεψε στόχο αύξησης του ακαθάριστου εγχώριου προϊόντος "γύρω στο 5%" για το 2024.

Πρόκειται επίσης να αυξήσει τις αμυντικές της δαπάνες κατά 7,2% το 2024. Αναμένει ότι το ποσοστό πληθωρισμού θα ανέλθει σε "περίπου 3%".

Αρνητικά τα futures των αμερικανικών μετοχών, αφού ο Nasdaq Composite υποχώρησε από το υψηλό ρεκόρ του.

Στο εταιρικό μέτωπο, ο γερμανικός όμιλος φαρμάκων και γεωργικών προϊόντων αναβάλλει την απόφαση για τη διάσπασή του, καθώς δρομολογεί σχέδιο περικοπής κόστους ύψους 2 δισ. ευρώ και υπόσχεται μείωση του χρέους.

Λία Δεληγιάννη [email protected]

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v