Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Οριακά αρνητικά τα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια

Η Φρανκφούρτη υποχωρεί 0,1%, το Λονδίνο 0,4%, το Παρίσι οριακά χαμηλότερα, η Μαδρίτη 0,2% ενώ το Μιλάνο 0,1%.

Οριακά αρνητικά τα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια

Ηπια αρνητικά κινούνται τα πιο μεγάλα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια. Η Φρανκφούρτη υποχωρεί 0,1%, το Λονδίνο 0,4%, το Παρίσι οριακά χαμηλότερα, η Μαδρίτη 0,2% ενώ το Μιλάνο 0,1%.

Την περασμένη εβδομάδα, οι περιφερειακές αγορές έκλεισαν την εβδομάδα υψηλότερα, καθώς οι επενδυτές αξιολόγησαν τα νέα στοιχεία για τον πληθωρισμό από την ευρωζώνη που έδειξαν ότι ο γενικός δείκτης τιμών καταναλωτή μειώθηκε στο 2,6% τον Φεβρουάριο, από 2,8% τον Ιανουάριο. Οι οικονομολόγοι που συμμετείχαν σε δημοσκόπηση του Reuters είχαν προβλέψει 2,5%.

Στις αγορές της Ασίας και του Ειρηνικού σήμερα Δευτέρα, ο ιαπωνικός Nikkei ξεπέρασε το όριο των 40.000 μονάδων, κερδίζοντας 0,46% και σημειώνοντας ρεκόρ, αφού ο S&P500 και ο Nasdaq Composite έπιασαν νέα ιστορικά υψηλά την Παρασκευή.

Τα futures για τις αμερικανικές μετοχές παρουσιάζουν αρνητική μεταβολή, αφού ο Nasdaq σημείωσε ρεκόρ την Παρασκευή, σπάζοντας αυτό του 2021, καθώς οι μετοχές προσπαθούν να συνεχίσουν το εβδομαδιαίο ράλι τους.

Το πετρέλαιο σταθεροποιείται κοντά στο υψηλότερο επίπεδο της φετινής χρονιάς, αφού ο ΟΠΕΚ+ παρέτεινε τις περικοπές της παραγωγής του έως το τέλος του επόμενου τριμήνου, σε μια προσπάθεια να στηρίξει τη σταθερότητα των αγορών αργού. Οι περιορισμοί έρχονται εν μέσω ύφεσης της ζήτησης και αυξημένης προσφοράς από αλλού.

Τα συμβόλαια μελλοντικής εκπλήρωσης του μπρεντ διαπραγματεύονται κοντά στα 84 δολάρια το βαρέλι μετά από άνοδο 2% στην προηγούμενη συνεδρίαση. Το αμερικανικό αργό βρίσκεται κοντά στα 80 δολάρια, έχοντας διασπάσει το ψυχολογικό επίπεδο την Παρασκευή για πρώτη φορά από τον Νοέμβριο.

Λία Δεληγιάννη [email protected]

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v