Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Επιμένει στα ρεκόρ το γερμανικό χρηματιστήριο

Σε νέα ιστορικά υψηλά κινήθηκε ο γερμανικός δείκτης DAX 30 ενώ πιέσεις ασκήθηκαν στα χρηματιστήρια του Λονδίνου. Πτώση για πετρέλαιο και χρυσό.

Κέρδη στις ευρωαγορές με το βλέμμα των επενδυτών να βρίσκεται στραμμένο στα επιτόκια.

«Ο πληθωρισμός στην ευρωζώνη αναμένεται να μειωθεί περαιτέρω, αλλά η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα χρειάζεται περισσότερα στοιχεία πριν αρχίσει να μειώνει τα επιτόκια», δήλωσε την Τετάρτη ο αντιπρόεδρος της ΕΚΤ Λουί ντε Γκίντος.

"Η διαδικασία αποπληθωρισμού θα συνεχιστεί (...) μόλις οι προβλέψεις μας υποδείξουν ότι τα στοιχεία που λαμβάνουμε, τόσο για τον κύριο δείκτη όσο και για τον δομικό πληθωρισμό, δείχνουν ότι πλησιάζουμε στο 2%, τότε η κατεύθυνση της νομισματικής πολιτικής θα αλλάξει", είπε ο ντε Γκίντος στον ισπανικό τηλεοπτικό σταθμό Antena 3.

Ο ευρωπαϊκός δείκτης Stoxx 600 υποχώρησε 0,35% στις 494 μονάδες, ο FTSE 100 στο Λονδίνο σημείωσε πτώση 0,76% στις 7.624 μονάδες, ο DAX 30 στη Φρανκφούρτη κινήθηκε υψηλότερα 0,25% στις 17.601 μονάδες και ο CAC 40 στο Παρίσι κατέγραψε κέρδη 0,23% στις 7.954 μονάδες.

Στο εταιρικό μέτωπο, η Vodafone βρίσκεται σε συνομιλίες για την πώληση του ιταλικού κλάδου της στην Swisscom, σε μια συμφωνία που θα αποτιμά την επιχείρηση στα 8 δισ. ευρώ.

Οπως μεταδίδουν οι Financial Times, ο εισηγμένος στο Λονδίνο όμιλος τηλεπικοινωνιών με έδρα το Λονδίνο δήλωσε σήμερα Τετάρτη ότι η πώληση στη Swisscom θα προσφέρει "τον καλύτερο συνδυασμό δημιουργίας αξίας, προκαταβολικών χρηματικών εσόδων και ασφάλειας συναλλαγής για τους μετόχους της Vodafone".

Στην αγορά εμπορευμάτων, το πετρέλαιο σημειώνει πτώση 0,9% στα 78,17 δολάρια ανά βαρέλι και ο χρυσός υποχωρεί 0,1% στα 2.042 δολ./oz.

Επιπλέον, το ευρώ κινείται χαμηλότερα 0,1% σε σχέση με το δολάριο στο 1,0835 δολ.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v