Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Επιφυλακτικό κλίμα στις ευρωπαϊκές αγορές

Η Φρανκφούρτη ενισχύεται 0,4%, το Λονδίνο υποχωρεί οριακά, το Παρίσι επίσης. Πτώση 0,6% στη Μαδρίτη και άνοδος 0,1% στο Μιλάνο.

Επιφυλακτικό κλίμα στις ευρωπαϊκές αγορές

Επιφυλακτικά κινούνται τα πιο μεγάλα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια, ακολουθώντας τις αντίστοιχες διεθνείς αγορές που κινούνται χαμηλότερα. Η Φρανκφούρτη ενισχύεται 0,4%, το Λονδίνο υποχωρεί οριακά, το Παρίσι επίσης. Πτώση 0,6% στη Μαδρίτη και άνοδος 0,1% στο Μιλάνο.

Οι αγορές της Ασίας και του Ειρηνικού υποχώρησαν κατά τη διάρκεια της νύχτας, με τις μετοχές του Χονγκ Κονγκ να ηγούνται της πτώσης και τον ιαπωνικό Nikkei 225 να εγκαταλείπει τα κέρδη που είχε σημειώσει νωρίτερα στη συνεδρίαση.

Το κλίμα των συναλλαγών ήταν υποτονικό μετά την παύση του ράλι της Wall Street τη Δευτέρα, καθώς οι βασικοί δείκτες της υποχώρησαν από τα υψηλά ρεκόρ. Τα συμβόλαια μελλοντικής εκπλήρωσης του S&P 500 είναι σχεδόν αμετάβλητα νωρίς την Τρίτη.

Οι επενδυτές στις ΗΠΑ έχουν το νου τους αυτή την εβδομάδα στον μηνιαίο δείκτη τιμών προσωπικών καταναλωτικών δαπανών, τον αγαπημένο δείκτη πληθωρισμού της Ομοσπονδιακής Τράπεζας των ΗΠΑ. Αναμένεται να δημοσιευθεί την Πέμπτη.

Στην ειδησεογραφία της ημέρας:

Πρώτη φορά από το 2021 πάνω από τις $57.000 το Bitcoin. Κυμαινόταν γύρω από τις $52.000 τις τελευταίες δύο εβδομάδες και έψαχνε μια ευκαιρία να ξεφύγει, σημειώνουν αναλυτές. Αλμα και για το Ethereum. 

Ο διευθύνων σύμβουλος της JPMorgan, Τζέιμι Ντάιμον, πιστεύει ότι υπάρχουν πιο πολλές πιθανότητες από αυτές που προβλέπουν οι αγορές να οδηγηθούν οι ΗΠΑ σε ύφεση, αν και δεν βλέπει συστημικά προβλήματα να δημιουργούνται.

Η καταναλωτική εμπιστοσύνη στη Γερμανία αναμένεται να αυξηθεί τον Μάρτιο και να διαμορφωθεί στο -29, σε σχέση με το προηγούμενο αναθεωρημένο ποσοστό, σύμφωνα με κοινή έκθεση που δημοσίευσαν σήμερα Τρίτη το ινστιτούτο ερευνών αγοράς GfK και το Ινστιτούτο αποφάσεων αγοράς της Νυρεμβέργης (NIM).

Το Ισραήλ συμφώνησε να απελευθερώσει 400 κρατούμενους, σύμφωνα με το Al Jazeera, με αντάλλαγμα 40 ομήρους. Ανακωχή των «επιχειρήσεων» στο ραμαζάνι βλέπει ο Μπάιντεν.

Λία Δεληγιάννη [email protected]

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v