Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Δεν βγαίνει αντίδραση στις ευρωαγορές

Η Φρανκφούρτη ενισχύεται οριακά, το Λονδίνο χάνει 0,3%, το Παρίσι σταθερό, η Μαδρίτη επίσης, ενώ το Μιλάνο κινείται αρνητικά 0,4%. Tα στοιχεία πληθωρισμού από ΗΠΑ που θα ανακοινωθούν αύριο περιμένουν οι επενδυτές.

Δεν βγαίνει αντίδραση στις ευρωαγορές

Συγκρατημένα κινούνται οι ευρωπαϊκές αγορές, μετά από ένα ασταθές ξεκίνημα της εβδομάδας συναλλαγών. Η Φρανκφούρτη ενισχύεται οριακά, το Λονδίνο χάνει 0,3%, το Παρίσι σταθερό, η Μαδρίτη επίσης, ενώ το Μιλάνο χάνει 0,4%.

Οι αμερικανικές μετοχές υποχωρούν στις μετασυνεδριακές συναλλαγές της Wall, καθώς οι επενδυτές αναμένουν την έκθεση-κλειδί για τον πληθωρισμό - τις προσωπικές καταναλωτικές δαπάνες για τον Ιανουάριο - την Πέμπτη. Πρόκειται για το προτιμώμενο μέτρο του πληθωρισμού από την Ομοσπονδιακή Τράπεζα των ΗΠΑ (Fed).

Οι traders των ομολόγων δεν αναμένουν πλέον ότι η Fed θα μειώσει τα επιτόκια κατά περισσότερες από 75 μονάδες βάσης φέτος, ευθυγραμμίζοντας την άποψή τους με αυτό που οι υπεύθυνοι χάραξης πολιτικής της κεντρικής τράπεζας έχουν δηλώσει ότι είναι το πιθανότερο αποτέλεσμα.

Στο εταιρικό μέτωπο, η Vodafone βρίσκεται σε συνομιλίες για την πώληση του ιταλικού κλάδου της στην Swisscom, σε μια συμφωνία που θα αποτιμά την επιχείρηση στα 8 δισ. ευρώ.

Στην αγορά εμπορευμάτων, υποχωρούν οι τιμές πετρελαίου μετά από διήμερη άνοδο, καθώς οι ενδείξεις για υψηλότερα αμερικανικά αποθέματα ανταγωνίζονται τις προσδοκίες ότι ο ΟΠΕΚ+ θα παρατείνει τις περικοπές της προσφοράς. Το αμερικανικό αργό χάνει 47 σεντς, στα 78 δολάρια ανά βαρέλι, ενώ το μπρεντ με ίδια πτώση βρίσκεται στα $83.

Λία Δεληγιάννη [email protected]

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v