Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Θετικά πρόσημα στις ευρωαγορές με το βλέμμα στην οικονομία

Η Φρανκφούρτη ενισχύεται 0,2%, το Λονδίνο 0,5%, το Παρίσι 0,4% κατά 0,1%, η Μαδρίτη 1% ενώ το Μιλάνο χάνει 0,1%.

Θετικά πρόσημα στις ευρωαγορές με το βλέμμα στην οικονομία

Θετικά κινούνται τα πιο μεγάλα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια, με τους επενδυτές να παρακολουθούν τα στοιχεία ΑΕΠ τετάρτου τριμήνου του 2023. Η Φρανκφούρτη ενισχύεται 0,2%, το Λονδίνο 0,5%, το Παρίσι 0,4% κατά 0,1%, η Μαδρίτη 1% ενώ το Μιλάνο χάνει 0,1%.

Απέφυγε την ύφεση η ευρωζώνη το δεύτερο εξάμηνο του 2023, γεγονός που προκαλεί έκπληξη, καθώς πολλοί περίμεναν μια πρώτη ύφεση μετά την πανδημία. Η ανάπτυξη σε Ιταλία και Ισπανία αντιστάθμισε την συρρίκνωση της οικονομίας στη Γερμανία.

Οπως μεταδίδει το Bloomberg, το ακαθάριστο εγχώριο προϊόν παρέμεινε σταθερό το τέταρτο τρίμηνο σε τριμηνιαία βάση - καλύτερα από την πτώση 0,1% που είχαν υπολογίσει οι αναλυτές. Σταθερό παρέμεινε και στην ΕΕ, σε σύγκριση με το προηγούμενο τρίμηνο, σύμφωνα με προκαταρκτική εκτίμηση που δημοσίευσε η Eurostat, η στατιστική υπηρεσία της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Το τρίτο τρίμηνο του 2023, το ΑΕΠ είχε μειωθεί κατά 0,1% και στις δύο ζώνες.

Ανοδικά κινήθηκαν οι ασιατικές αγορές, εκτός του Χονγκ Κονγκ, που βρέθηκε σε αρνητικό έδαφος, καθώς οι επενδυτές εξακολουθούν να αξιολογούν την εντολή για εκκαθάριση της κινεζικής εταιρείας ακινήτων Evergrande.

Στην αγορά εμπορευμάτων, το μπρεντ ενισχύεται οριακά, στα 82,48 δολάρια ανά βαρέλι.

Λία Δεληγιάννη [email protected]

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v