Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Ισχυρή άνοδος στις ευρωαγορές

Ανοδικά κινήθηκαν τα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια με τον γαλλικό δείκτη CAC 40 να σημειώνει «άλμα» 2,2%. Ράλι 13% για τη μετοχή της LVMH (Louis Vuitton). Πιέσεις στο πετρέλαιο. Ενισχύεται το ευρώ.

Κέρδη στις ευρωαγορές μετά την απόφαση της ΕΚΤ να κρατήσει αμετάβλητα τα επιτόκια και την δήλωση της Κριστίν Λαγκάρντ ότι «βλέπει» περεταίρω μείωση του πληθωρισμού.

Στο μεταξύ, το μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας Μάρτινς Καζάκς ζήτησε υπομονή σε ότι αφορά τον καθορισμό της νομισματικής πολιτικής, προειδοποιώντας ότι το σοβαρότερο λάθος θα ήταν μια πρόωρη μείωση επιτοκίων που θα επέτρεπε στον πληθωρισμό να ανακάμψει.

Ενώ τα επιτόκια «πρέπει να αρχίσουν να μειώνονται», εκτός αν υπάρξουν μεγάλα σοκ, η ΕΚΤ δεν θα πρέπει να βιάζεται να ξεκινήσει τη διαδικασία, είπε ο Λετονός αξιωματούχος στο Bloomberg.

Ο ευρωπαϊκός δείκτης Stoxx 600 ενισχύθηκε 1,11% στις 483 μονάδες, ο FTSE 100 στο Λονδίνο σημείωσε άνοδο 1,4% στις 7.635 μονάδες, ο DAX 30 στη Φρανκφούρτη κινήθηκε υψηλότερα 0,32% στις 16.961 μονάδες και ο CAC 40 στο Παρίσι κατέγραψε κέρδη 2,28% στις 7.634 μονάδες.

Στο εταιρικό μέτωπο, ανοδικά κινήθηκαν οι πωλήσεις της LVMH (Louis Vuitton) στα τέλη του περασμένου έτους, καθώς οι πλούσιοι καταναλωτές αγόρασαν πολυτελή προϊόντα, όπως τις ακριβές τσάντες και τη σαμπάνια του ομίλου, σε μία ένδειξη ανθεκτικότητας στον μεγαλύτερο όμιλο πολυτελείας στον κόσμο.

Όπως μεταδίδει το Bloomberg, τα έσοδα αυξήθηκαν 10% σε οργανική βάση τους τελευταίους τρεις μήνες του περασμένου έτους, ξεπερνώντας τις εκτιμήσεις και καθησυχάζοντας αναλυτές και επενδυτές. Η μετοχή της LVMH κατέγραψε «άλμα» 13%.

Στην αγορά εμπορευμάτων, το πετρέλαιο σημειώνει πτώση 0,8% στα 76,74 δολάρια ανά βαρέλι και ο χρυσός υποχωρεί οριακά στα 2.017 δολ./oz.

Επιπλέον, το ευρώ κινείται υψηλότερα 0,2% σε σχέση με το δολάριο στο 1,0868 δολ.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v