Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Ανοδικά γύρισαν οι ευρωαγορές μετά την ΕΚΤ

Θετικό πρόσημο για τον ευρωπαικό δείκτη Stoxx 600 μετά την πρόβλεψη της Κριστίν Λαγκάρντ για περαιτέρω πτώση του πληθωρισμού κατά τη διάρκεια του 2024.

Ανοδικά γύρισαν οι ευρωαγορές μετά την ΕΚΤ

Κέρδη στις ευρωαγορές μετά την απόφαση της ΕΚΤ να κρατήσει αμετάβλητα τα επιτόκια, όπως αναμενόταν και τις δηλώσεις της επικεφαλής της Τράπεζας Κριστίν Λαγκάρντ για πληθωρισμό και επιτόκια.

«Η οικονομία της ευρωζώνης έμεινε πιθανότατα στάσιμη το τέταρτο τρίμηνο του 2024 και τα εισερχόμενα στοιχεία στέλνουν σήμα ότι η ανάπτυξη θα παραμείνει αδύναμη βραχυπρόθεσμα», τόνισε η Κριστίν Λαγκάρντ στην καθιερωμένη συνέντευξη τύπου μετά το πέρας της συνεδρίασης του Διοικητικού Συμβουλίου της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας.

Η πρόεδρος της ΕΚΤ σημείωσε, ωστόσο, ότι κάποιες οικονομικές μετρήσεις καταδεικνύουν ότι η ανάπτυξη θα ανεβάσει ταχύτητα στη συνέχεια.

Όσον αφορά τον πληθωρισμό, υπογράμμισε ότι αναμένεται να σημειώσει περαιτέρω πτώση κατά τη διάρκεια του 2024. Οι εγχώριες πιέσεις στις τιμές παραμένουν υψηλές αλλά κάποιοι δείκτες έχουν αρχίσει να υποχωρούν, πρόσθεσε.

Ο ευρωπαϊκός δείκτης Stoxx 600 ενισχύεται 0,18% στις 477 μονάδες, ο FTSE 100 στο Λονδίνο σημειώνει άνοδο 0,18% στις 7.540 μονάδες, ο DAX 30 στη Φρανκφούρτη κινείται υψηλότερα μόλις 0,06% στις 16.900 μονάδες ενώ ο CAC 40 στο Παρίσι καταγράφει οριακή πτώση 0,01% στις 7.455 μονάδες.

Στο εταιρικό μέτωπο, η Tesla ενημέρωσε ότι η αύξηση των πωλήσεων για τα ηλεκτρικά της οχήματα θα είναι «σημαντικά χαμηλότερη» φέτος από ό,τι το 2023, καθώς αποκάλυψε βραδύτερη αύξηση εσόδων και συρρικνούμενο μεικτό περιθώριο για το τελευταίο τρίμηνο του περασμένου έτους. Η μετοχή της βουτάει 5,9% στις προσυνεδριακές συναλλαγές της Wall.

Αλμα 7% για τις μετοχές της Nokia. Ανακοίνωσε πρόγραμμα επαναγοράς μετοχών 653 εκατομμυρίων δολαρίων, προειδοποιεί ότι θα είναι δύσκολο το 2024. 

 

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v