Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Hπια τα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια

Η Φρανκφούρτη χάνει 0,1%, το Λονδίνο ενισχύεται 0,1%, το Παρίσι υποχωρεί 0,2%, η Μαδρίτη 0,5% όπως και το Μιλάνο.

Hπια τα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια

Μικρές μεταβολές στις ευρωπαϊκές αγορές, ενισχύοντας έναν αέρα θετικότητας που παρατηρήθηκε στην προηγούμενη συνεδρίαση. Η Φρανκφούρτη χάνει 0,1%, το Λονδίνο ενισχύεται 0,1%, το Παρίσι υποχωρεί 0,2%, η Μαδρίτη 0,5% όπως και το Μιλάνο.

Στις αγορές Ασίας-Ειρηνικού, οι μετοχές του Χονγκ Κονγκ ανέκαμψαν μετά από δύο συνεχόμενες ημέρες πτώσης, ενώ ο δείκτης Nikkei 225 της Ιαπωνίας ενισχύθηκε καθώς η Τράπεζα της Ιαπωνίας διατήρησε αμετάβλητη τη νομισματική της πολιτική στην πρώτη συνεδρίαση νομισματικής πολιτικής του έτους.

Πακέτο διάσωσης $278 δισ. για το χρηματιστήριο ετοιμάζει το Πεκίνο. Οι υπεύθυνοι χάραξης πολιτικής επιδιώκουν να κινητοποιήσουν τα χρήματα, κυρίως από υπεράκτιους λογαριασμούς κινεζικών κρατικών επιχειρήσεων, ως μέρος ενός Ταμείου σταθεροποίησης για την αγορά μετοχών. Προηγήθηκε sell off.

Στην εταιρική ειδησεογραφία, η Sanofi θα αγοράσει την Inhibrx με τίμημα 2,2 δισεκατομμύρια δολάρια, δίνοντας στη γαλλική φαρμακευτική εταιρεία την κυριότητα μιας πιθανής θεραπείας για μια κληρονομική γενετική πάθηση που ονομάζεται Ανεπάρκεια Α1-αντιθρυψίνης (A1AD).

Στην αγορά εμπορευμάτων, το αμερικανικό αργό ενισχύεται 0,2%, στα 74,97 δολάρια ανά βαρέλι, όπως και το μπρεντ, στα $80,24.

Λία Δεληγιάννη [email protected]

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v