Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Ανοδικά ξεκινούν τον Δεκέμβρη οι ευρωπαϊκές μετοχές

Η Φρανκφούρτη ενισχύεται 0,5%, το Λονδίνο 0,9%, το Παρίσι 0,5%, η Μαδρίτη 0,3%, το Μιλάνο 0,1%. Ελπίδες για μείωση επιτοκίων από την ΕΚΤ, μετά τα αισιόδοξα στοιχεία πληθωρισμού ευρωζώνης.

Ανοδικά ξεκινούν τον Δεκέμβρη οι ευρωπαϊκές μετοχές

Θετικά κινούνται οι ευρωπαϊκές αγορές την πρώτη μέρα του Δεκεμβρίου, αφού έκλεισαν τον καλύτερο μήνα τους από τον Ιανουάριο, εν μέσω παγκόσμιου ράλι σε μετοχές και ομόλογα.

Ο δείκτης Stoxx 600 σημείωσε άνοδο 6,45% τον Νοέμβριο, σύμφωνα με τα στοιχεία του LSEG, καθώς οι μετοχές γυρίζουν θετικά μετά από τρεις συνεχόμενες μηνιαίες απώλειες.

Τα μεγάλα χρηματιστήρια έκλεισαν αισιόδοξα, αφού τα στοιχεία έξειξαν ότι ο πληθωρισμός στη ζώνη του ευρώ έχει πλέον μειωθεί στο 2,4%, από 2,9% τον Οκτώβριο, σημαντικά χαμηλότερος από το αναμενόμενο.

Αξιωματούχοι της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας έχουν επανειλημμένα απωθήσει τις προσδοκίες των επενδυτών για μειώσεις επιτοκίων την επόμενη χρονιά, επιμένοντας ότι είναι πολύ νωρίς για να συζητηθεί πότε μπορεί να έρθουν.

Ωστόσο, τα νέα στοιχεία οδήγησαν τους παρατηρητές της αγοράς να πιστεύουν ότι η ΕΚΤ μπορεί να χρειαστεί να αναθεωρήσει τις προβλέψεις της για τον πληθωρισμό ενώ τροφοδότησαν τις προσδοκίες για πρώτη μείωση τον Απρίλιο.

Η Φρανκφούρτη κερδίζει 0,5%, το Λονδίνο 0,9%, το Παρίσι 0,5%, η Μαδρίτη 0,3%, το Μιλάνο 0,1%.

Στο μέτωπο των δεδομένων, οι τιμές των κατοικιών στο Ηνωμένο Βασίλειο μειώθηκαν κατά 2% σε ετήσια βάση τον Νοέμβριο, σύμφωνα με την έκθεση Nationwide. Σε μηνιαία βάση, ο δείκτης σημείωσε άνοδο 0,2%.

Υψηλό 3 μηνών χτύπησε η μεταποίηση στην Κίνα. Ο Δείκτης Υπεύθυνων Προμηθειών της Caixin έφτασε στις 50,7 μονάδες έναντι 49,5 τον Οκτώβριο, ξεπερνώντας τις προσδοκίες.

Λία Δεληγιάννη [email protected]

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v