Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Θετικά πρόσημα στις ευρωαγορές

Η Φρανκφούρτη ενισχύεται 0,9%, το Λονδίνο χάνει 0,1%, το Παρίσι θετικά κατά 0,4%, η Μαδρίτη κατά 0,6%, το Μιλάνο κατά 0,7%.

Θετικά πρόσημα στις ευρωαγορές

Ανοδικά κινούνται τα πιο μεγάλα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια εξαιρουμένου του Λονδίνου. Η Φρανκφούρτη ενισχύεται 0,9%, το Λονδίνο χάνει 0,1%, το Παρίσι θετικά κατά 0,4%, η Μαδρίτη κατά 0,6%, το Μιλάνο κατά 0,7%.

Στο επίκεντρο των επενδυτών βρίσκονται τα στοιχεία πληθωρισμού - σήμερα το μεσημέρι ανακοινώνει η Γερμανία όπου αναμένεται να έχει επιβραδυνθεί και αύριο η ευρωζώνη. 

Την Τρίτη, ο αξιωματούχος της Federal Reserve, Christopher Waller, δήλωσε ότι αποκτά μεγαλύτερη πεποίθηση ότι η πολιτική βρίσκεται τώρα σε θέση να επαναφέρει τον πληθωρισμό υπό έλεγχο. Ωστόσο, υποστήριξε ότι ο πληθωρισμός εξακολουθεί να είναι πολύ υψηλός. Ο Waller είπε επίσης ότι η Fed ενδέχεται να αρχίσει να μειώνει τα επιτόκια εάν ο πληθωρισμός συνεχίσει να υποχωρεί τους επόμενους τρεις έως πέντε μήνες.

Τα συμβόλαια μελλοντικής εκπλήρωσης των μετοχών των ΗΠΑ ενισχύθηκαν το βράδυ της Τρίτης, καθώς οι επενδυτές διατηρούσαν την ελπίδα ότι η Federal Reserve θα έχει ολοκληρώσει την αύξηση των επιτοκίων αναφοράς. Οι αγορές Ασίας-Ειρηνικού υποχώρησαν σε μεγάλο βαθμό κατά τη διάρκεια της νύχτας, λόγω των απωλειών στο Χονγκ Κονγκ.

Λία Δεληγιάννη [email protected]

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v