Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Μεικτά οι ευρωαγορές με την προσοχή στα data

H Φρανκφούρτη ενισχύεται οριακά, το Λονδίνο χάνει 0,1%, το Παρίσι κινείται θετικά 0,2%, η Μαδρίτη σταθερή και το Μιλάνο αρνητικά κατά 0,1%. Αργία σήμερα στη Wall, λόγω της Ημέρας των Ευχαριστιών.

Μεικτά οι ευρωαγορές με την προσοχή στα data

Μεικτά κινούνται τα πιο μεγάλα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια σήμερα, απηχώντας το κλίμα από την περιοχή Ασίας-Ειρηνικού στη διάρκεια της νύχτας. Αργία σήμερα στη Wall, λόγω της Ημέρας των Ευχαριστιών. 

H Φρανκφούρτη ενισχύεται οριακά, το Λονδίνο χάνει 0,1%, το Παρίσι κινείται θετικά 0,2%, η Μαδρίτη σταθερή και το Μιλάνο αρνητικά κατά 0,1%.

Η ύφεση της επιχειρηματικής δραστηριότητας της ευρωζώνης κατέβασε ταχύτητα τον Νοέμβριο, αλλά υποδηλώνει ότι η οικονομία του μπλοκ θα συρρικνωθεί ξανά αυτό το τρίμηνο καθώς οι καταναλωτές συνεχίζουν να περιορίζουν τις δαπάνες, σύμφωνα με έρευνα. Το περασμένο τρίμηνο η οικονομία συρρικνώθηκε 0,1%, όπως έδειξαν τα επίσημα στοιχεία.

Ο προκαταρκτικός σύνθετος δείκτης υπεύθυνων προμηθειών (PMI) για τον Νοέμβριο έδειξε ότι η νομισματική ένωση των 20 χωρών βρίσκεται σε καλό δρόμο για ύφεση ξανά το τέταρτο τρίμηνο.

Οι αγορές παρακολουθούν επίσης τα αποτελέσματα των ολλανδικών εκλογών αφού ο δεξιός Γκέερτ Βίλντερς είναι ο μεγάλος νικητής.

Σε άλλες ειδήσεις, οι αμερικανικές μετοχές σημείωσαν άνοδο την Τετάρτη μετά την πτώση της απόδοσης του 10ετούς ομολόγου αναφοράς στο χαμηλότερο επίπεδο των τελευταίων δύο μηνών.

Στην αγορά συναλλάγματος, το ευρώ ενισχύεται 0,2%, στο 1,091 δολάριο, ενώ η στερλίνα με άνοδο 0,2%, βρίσκεται στο $1,251.

Λία Δεληγιάννη [email protected]

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v