Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Επιφυλακτικότητα στις ευρωαγορές

Η Φρανκφούρτη κινείται οριακά αρνητικά, το Λονδίνο χάνει 0,2%, το Παρίσι ενισχύεται 0,4%, η Μαδρίτη 0,3% και το Μιλάνο 0,1%.

Επιφυλακτικότητα στις ευρωαγορές

Επιφυλακτικά κινούνται οι ευρωπαϊκές αγορές, καθώς η πτώση των εταιρικών κερδών τρίτου τριμήνου επιβραδύνεται. Η Φρανκφούρτη κινείται οριακά αρνητικά, το Λονδίνο χάνει 0,2%, το Παρίσι ενισχύεται 0,4%, η Μαδρίτη 0,3% και το Μιλάνο 0,1%.

Ο περιφερειακός δείκτης Stoxx 600 κατέγραψε άνοδο 2,82% την περασμένη εβδομάδα, σύμφωνα με τα στοιχεία του LSEG.

Τα στοιχεία έδειξαν ότι ο πληθωρισμός μειώνεται απότομα, με τις αυξήσεις των τιμών στο Ηνωμένο Βασίλειο να επιβραδύνονται στο 4,6% τον Οκτώβριο από 6,7% τον Σεπτέμβριο. Ο πληθωρισμός της ευρωζώνης επιβεβαιώθηκε στο 2,9%, από 4,3% τον προηγούμενο μήνα.

Ο πληθωρισμός στις ΗΠΑ ήταν χαμηλότερος από τον Σεπτέμβριο, και πιο κάτω από τις εκτιμήσεις. Οι προσδοκίες ότι η Federal Reserve τελειώσει με τις αυξήσεις επιτοκίων ενίσχυσαν τα σταθερά κέρδη των αμερικανικών μετοχών την περασμένη εβδομάδα, καθώς ο S&P 500 και ο Dow Jones σημείωσαν ένα θετικό σερί τριών εβδομάδων.

Το δολάριο υποχωρεί σε χαμηλό δύο μηνών, σύμφωνα με το Reuters, καθώς εντείνονται τα στοιχήματα για μείωση επιτοκίων τον Μάρτιο.

Στο μέτωπο των data, οι τιμές παραγωγού στη Γερμανία υποχώρησαν 11% σε ετήσια βάση τον Οκτώβριο, σύμφωνα με έκθεση της Στατιστικής Υπηρεσίας Destatis. 

Λία Δεληγιάννη [email protected]

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v