Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Πτώση στις ευρωαγορές μετά τα εταιρικά αποτελέσματα

Απώλειες για τον ευρωπαϊκό δείκτη Stoxx 600 μετά από τις ανοδικές συνεδριάσεις. «Βουτιά» 4,2% για το πετρέλαιο. Υψηλότερα ο χρυσός.

Πιέσεις ασκήθηκαν στα περισσότερα ευρωπαικά χρηματιστήρια μετά την ανακοίνωση μιας σειράς εταιρικών αποτελεσμάτων τριμήνου.

Ειδικότερα, η μετοχή της Burberry «βούλιαξε» 10% μετά την προειδοποίηση της διοίκησης ότι οι πωλήσεις έτους θα διαμορφωθούν κάτω από τις αρχικές τους προβλέψεις.

Στον αντίποδα, «άλμα» 6% σημείωσε η Siemens μετά την ανακοίνωση εσόδων ρεκόρ στο δ’ τρίμηνο στα 21,4 δισ. ευρώ, πάνω από τις προβλέψεις των αναλυτών.

Ο ευρωπαϊκός Stoxx 600 υποχώρησε 0,72% στις 451 μονάδες, ο FTSE 100 στο Λονδίνο σημείωσε πτώση 1,01% στις 7.410 μονάδες, ο DAX 30 στη Φρανκφούρτη κινήθηκε υψηλότερα 0,24% στις 15.786 μονάδες και ο CAC 40 στο Παρίσι κατέγραψε απώλειες 0,57% στις 7.168 μονάδες.

Στο μεταξύ, η κορυφαία ρυθμιστική αρχή των τραπεζών της Ευρωπαϊκής Ένωσης προωθεί παγκόσμιους κανόνες για ένα είδος υβριδικού χρέους που εκδίδουν οι τράπεζες, αφού η αγορά των τίτλων κλονίστηκε φέτος μετά την εξαφάνιση τέτοιων ομολόγων προκειμένου να διασωθεί η Credit Suisse.

Οι παγκόσμιοι κανόνες θα βοηθήσουν τα ομόλογα ΑΤ1 (additional tier) να εκπληρώσουν τον ρυθμιστικό τους σκοπό, διότι «όλοι καταλαβαίνουν πώς λειτουργούν αυτά τα μέσα σε περιόδους πίεσης», δήλωσε σε συνέδριο ο Αντρέα Ενρία, πρόεδρος του Εποπτικού Συμβουλίου της ΕΚΤ, προτείνοντας να τυποποιήσει το χρέος ο διεθνής οργανισμός καθορισμού προτύπων, η γνωστή Επιτροπή της Βασιλείας.

Στην αγορά εμπορευμάτων, το πετρέλαιο «βουλιάζει» 4,3% στα 73,34 δολάρια ανά βαρέλι ενώ ο χρυσός ενισχύεται 1,2% στα 1.988 δολ./oz.

Επιπλέον, το ευρώ κινείται υψηλότερα 0,1% σε σχέση με το δολάριο στο 1,0854 δολ.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v