Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Αρνητκά πρόσημα στις ευρωαγορές

Η Φρανκφούρτη χάνει 0,1%, το Λονδίνο 0,2%, το Παρίσι 0,3%, η Μαδρίτη 0,2% και το Μιλάνο 0,7%.

Αρνητκά πρόσημα στις ευρωαγορές

Καθοδικά κινούνται οι ευρωπαϊκές αγορές την πρώτη μέρα της εβδομάδας. Η Φρανκφούρτη χάνει 0,1%, το Λονδίνο 0,2%, το Παρίσι 0,3%, η Μαδρίτη 0,2% και το Μιλάνο 0,7%.

Ο πανευρωπαϊκός δείκτης Stoxx 600 υποχώρησε σε πέντε διαδοχικές συνεδριάσεις την περασμένη εβδομάδα, αντανακλώντας το αρνητικό παγκόσμιο κλίμα. Η Wall Street βρέθηκε επίσης στο κόκκινο και οι αγορές Ασίας-Ειρηνικού ήταν σε μεγάλο βαθμό χαμηλότερες καθώς οι επενδυτές επεξεργάζονταν διάφορες αποφάσεις επιτοκίων από τις κεντρικές τράπεζες και τι θα μπορούσαν να σημαίνουν για την ανάπτυξη.

Η Τράπεζα της Αγγλίας απροσδόκητα αύξησε τα επιτόκια κατά 50 μονάδες βάσης την Πέμπτη, αφού τα μεγέθη για τον πληθωρισμό και την αύξηση των μισθών ήρθαν σε υψηλότερα επίπεδα από ό,τι αναμένονταν. Η Ομοσπονδιακή Τράπεζα των ΗΠΑ, εν τω μεταξύ, επέλεξε μια παύση στις αυξήσεις- αν και τόνισε ότι είναι πιθανό να κάνει κι άλλες.

Οι παγκόσμιες τιμές του πετρελαίου είναι υψηλότερες σήμερα Δευτέρα μετά από ένα ταραχώδες Σαββατοκύριακο που σημειώθηκε ένοπλη εξέγερση κατά του Ρώσου προέδρου Βλαντιμίρ Πούτιν από τον Γεβγκένι Πριγκόζιν, ηγέτη της ομάδας μισθοφόρων μαχητών Wagner. Οι τιμές αυξήθηκαν καθώς οι επενδυτές αξιολόγησαν μια πιθανή έλλειψη πετρελαίου, αλλά τα κέρδη μαζεύτηκαν αργά την Κυριακή μετά την ταχεία λήξη της εξέγερσης.

Οι αγορές Ασίας-Ειρηνικού ξεκίνησαν μεικτά την τελευταία εβδομάδα του Ιουνίου, ενώ τα συμβόλαια μελλοντικής εκπλήρωσης των ΗΠΑ κινούνται σταθεροποιητικά.

Λία Δεληγιάννη [email protected]

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v