Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Στο κόκκινο οι ευρωαγορές μετά τον Πάουελ

Πτώση 1% για τον DAX.«Σχεδόν όλοι στη Fed αναμένουν ότι θα είναι σκόπιμο να αυξηθούν περαιτέρω τα επιτόκια μέχρι το τέλος του έτους», είπε ο Πάουελ σε κατάθεση ενώπιον της Επιτροπής Χρηματοοικονομικών Υπηρεσιών της Βουλής.

Στο κόκκινο οι ευρωαγορές μετά τον Πάουελ

Aρνητικά κινούνται οι ευρωπαϊκές αγορές, με το κλίμα να είναι υποτονικό αφού ο πρόεδρος της Ομοσπονδιακής Τράπεζας των ΗΠΑ Τζερόμ Πάουελ προέβλεψε περισσότερες αυξήσεις επιτοκίων φέτος, λέγοντας ότι «η διαδικασία της επιστροφής στο 2% έχει πολύ δρόμο να διανύσει».

«Σχεδόν όλοι στη Fed αναμένουν ότι θα είναι σκόπιμο να αυξηθούν κάπως περαιτέρω τα επιτόκια μέχρι το τέλος του έτους», είπε ο Πάουελ σε κατάθεση ενώπιον της Επιτροπής Χρηματοοικονομικών Υπηρεσιών της Βουλής την Τετάρτη.

Κατά 50 μονάδες βάσης ανέβασε τα επιτόκια η Τράπεζα της Αγγλίας (ΒοΕ) στη σημερινή της συνεδρίαση - πλέον διαμορφώνονται στο 5%, καθώς ο πληθωρισμός αποδεικνύεται επίμονος στο Ηνωμένο Βασίλειο. Οι περισσότεροι αναλυτές εκτιμούσαν ότι θα τα αυξήσει κατά 25 μονάδες βάσης. Η Επιτροπή Νομισματικής Πολιτικής ψήφισε 7-2 υπέρ της ανόδου κατά μισή ποσοστιαία μονάδα.

Λία Δεληγιάννη [email protected]

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v