Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Μικτά πρόσημα στις ευρωαγορές

Η Φρανκφούρτη ενισχύεται 0,1%, το Λονδίνο χάνει 0,3% - σε χαμηλό 11 εβδομάδων - το Παρίσι επίσης, η Μαδρίτη και το Μιλάνο σταθερά.

Μικτά πρόσημα στις ευρωαγορές

Επιφυλακτικές κινήσεις στις ευρωπαϊκές αγορές, αφού τα στοιχεία για τον πληθωρισμό στο Ηνωμένο Βασίλειο ήταν υψηλότερα από το αναμενόμενο και μάλιστα ενόψει της ανακοίνωσης νομισματικής πολιτικής της κεντρικής τράπεζας την Πέμπτη. Η Φρανκφούρτη ενισχύεται 0,1%, το Λονδίνο χάνει 0,3% - σε χαμηλό 11 εβδομάδων - το Παρίσι επίσης, η Μαδρίτη και το Μιλάνο σταθερά. 

Ο πληθωρισμός στη Βρετανία παρέμεινε αμετάβλητος στο 8,7% τον Μάιο σε σύγκριση με τα στοιχεία του Απριλίου, σε αντίθεση με τις προσδοκίες για ελαφρά πτώση, σύμφωνα με στοιχεία της Εθνικής Στατιστικής Υπηρεσίας.

Οικονομολόγοι που συμμετείχαν σε δημοσκόπηση του Reuters είχαν προβλέψει ότι ο ετήσιος δείκτης τιμών καταναλωτή θα μειωνόταν στο 8,4% τον Μάιο, απομακρυνόμενος ακόμη περισσότερο από το υψηλό 41 ετών του Οκτωβρίου ύψους 11,1%.

Ο δομικός πληθωρισμός - που αποκλείει τις ασταθείς τιμές των τροφίμων, της ενέργειας, του αλκοόλ και του καπνού και τον οποίο η Τράπεζα της Αγγλίας θεωρεί καλό οδηγό για τις πιέσεις τιμών - επιταχύνθηκε στο 7,1% από 6,8%.

Οι αγορές Ασίας-Ειρηνικού κινήθηκαν αρνητικά σε μεγάλο βαθμό την Τετάρτη, αντικατοπτρίζοντας τις κινήσεις στη Wall Street καθώς οι μετοχές επέστρεψαν από την αργία του Ιουνίου και διαπραγματεύθηκαν χαμηλότερα την Τρίτη. Τα συμβόλαια μελλοντικής εκπλήρωσης των μετοχών των ΗΠΑ παρέμειναν σχεδόν σταθερά κατά τη διάρκεια της νύχτας.

Στις ΗΠΑ, ο πρόεδρος της Ομοσπονδιακής Τράπεζας των ΗΠΑ Τζερόμ Πάουελ πρόκειται να καταθέσει ενώπιον της Επιτροπής Χρηματοοικονομικών Υπηρεσιών της Βουλής.

Στην ολοκλήρωση της συνεδρίασης της κεντρικής τράπεζας την περασμένη εβδομάδα, οι υπεύθυνοι χάραξης πολιτικής ανέφεραν ότι θα μπορούσαν να υπάρξουν δύο ακόμη αυξήσεις κατά 25 μονάδες βάσης φέτος.

Λία Δεληγιάννη [email protected]

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v