Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Τέταρτη σερί άνοδος στις ευρωαγορές

Επιμένουν οι αγοραστές στα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια. Ισχυρές πιέσεις στην τιμή του πετρελαίου. Υποχωρεί το ευρώ.

Κέρδη στις ευρωαγορές μετά την στροφή της οικονομικής πολιτικής της Μεγάλης Βρετανίας που προηγουμένως είχε προκαλέσει αναστάτωση στις αγορές.

Νωρίτερα, η Τράπεζα της Αγγλίας χαρακτήρισε «ανακριβές» δημοσίευμα των Financial Times που αναφέρει ότι η BoE σχεδιάζει να καθυστερήσει την πώληση κρατικών ομολόγων του Ηνωμένου Βασιλείου.

O ευρωπαϊκός δείκτης Stoxx 600 ενισχύθηκε 0,34% στις 399 μονάδες, ο FTSE 100 στο Λονδίνο σημείωσε άνοδο 0,24% στις 6.942 μονάδες, ο DAX 30 στη Φρανκφούρτη κινήθηκε υψηλότερα 0,92 % στις 12.765 μονάδες και ο CAC 40 στο Παρίσι κατέγραψε κέρδη 0,44% στις 6.067 μονάδες.

Στο μεταξύ, η εμπιστοσύνη των επενδυτών στη γερμανική οικονομία παρέμεινε κοντά σε ιστορικό χαμηλό, καθώς όλο και περισσότεροι αναλυτές υποστηρίζουν ότι η ύφεση που προκαλείται από την άνοδο των τιμών της ενέργειας έχει ήδη ξεκινήσει.

Οπως μεταδίδει το Bloomberg, ο δείκτης προσδοκιών του ινστιτούτου ZEW έφτασε στο -59,2 τον Οκτώβριο από -61,9 τον προηγούμενο μήνα, με το αποτέλεσμα να είναι ωστόσο καλύτερο από ό,τι είχαν υπολογίσει οι οικονομολόγοι.

Παράλληλα, οι πωλήσεις κατοικιών στο Ηνωμένο Βασίλειο επιβραδύνονται καθώς η οικονομική αναταραχή και το αυξανόμενο κόστος δανεισμού επιβαρύνουν τις δυνατότητες των αγοραστών, δήλωσε μία από τις μεγαλύτερες κατασκευαστικές εταιρείες της χώρας.

Οπως μεταδίδουν οι Financial Times, η Bellway είπε ότι οι αγοραστές έχουν κάνει κράτηση σε κατά μέσο όρο 191 ακίνητα την εβδομάδα από τις αρχές Αυγούστου, σε σύγκριση με 218 την εβδομάδα την ίδια περίοδο ένα χρόνο πριν.

Στην αγορά εμπορευμάτων, τo αργό WTI «βουλιάζει» 3,6% στα 82,50 δολάρια ανά βαρέλι και ο χρυσός υποχωρεί 0,7% στα 1.653 δολ./oz.

Επιπλέον, το ευρώ κινείται χαμηλότερα 0,2% σε σχέση με το δολάριο στο 0,9830 δολ.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v