Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Η στροφή 180° της Βρετανίας ανεβάζει τις ευρωαγορές

Η Φρανκφούρτη ενισχύεται 1,5%, το Λονδίνο 1,2%, όπως και το Παρίσι. Πτώση 4,6% σημειώνει η τιμή του ευρωπαϊκού φυσικού αερίου, στα 122 ευρώ ανά μεγαβατώρα.

Η στροφή 180° της Βρετανίας ανεβάζει τις ευρωαγορές

Ανοδικά κινούνται οι ευρωπαϊκές μετοχές, μετά την αλλαγή των φορολογικών σχεδίων της Βρετανίας, μέρος της οποίας ανακοινώθηκε χθες. Η Φρανκφούρτη ενισχύεται 1,5%, το Λονδίνο 1,2%, όπως και το Παρίσι, η Μαδρίτη 1,3% και το Μιλάνο 1,7%.

Πτώση 4,6% σημειώνει η τιμή του ευρωπαϊκού φυσικού αερίου, στα 122 ευρώ ανά μεγαβατώρα, επεκτείνοντας την κάθοδο για τέταρτη διαδοχική συνεδρίαση, καθώς ο πιο ζεστός καιρός και τα υψηλά ποσοστά αποθήκευσης ηρεμούν τις ανησυχίες για δυνητικές ελλείψεις.

Θα αντιστρέψουμε σχεδόν όλες τις φορολογικές μειώσεις του μίνι προϋπολογισμού που ανακοινώθηκαν στις 23 Σεπτεμβρίου, δήλωσε χθες ο νέος υπουργός Οικονομικών του Ηνωμένου Βασιλείου, Τζέρεμι Χαντ. «Μαζί με την απόφαση να μην μειωθεί ο εταιρικός φόρος και με την αποκατάσταση του ανώτατου συντελεστή φόρου εισοδήματος, τα μέτρα που ανακοίνωσα σήμερα θα συγκεντρώνουν κάθε χρόνο περίπου 32 δισ. λίρες», πρόσθεσε, οδηγώντας σε ράλι τα gilts και σε άνοδο τη στερλίνα.

Στο μέτωπο της ενεργειακής κρίσης, σήμερα παρουσιάζονται οι νομοθετικές προτάσεις της Κομισιόν για την ενέργεια, μετά τη συνεδρίαση του σώματος των επιτρόπων στο Στρασβούργο.

Η Ευρωπαϊκή επιτροπή παρουσιάζει νέο πακέτο προτάσεων για την αντιμετώπιση της εκτόξευσης των τιμών της ενέργειας, επαναλαμβάνοντας τα μέτρα που έχουν δημιουργήσει συναίνεση μεταξύ των κρατών μελών και λαμβάνοντας υπόψιν τις διαφωνίες τους ως προς το ενδεχόμενο επιβολής πλαφόν στις τιμές.

Ανοδικά κινήθηκε η στερλίνα στις πρώτες συναλλαγές της Τρίτης, μετά από τις πληροφορίες ότι η Τράπεζα της Αγγλίας μπορεί να καθυστερήσει την πώληση κρατικών ομολόγων για να ενισχύσει τη σταθερότητα στις αγορές ομολόγων.

Αλμα έκαναν οι ταξινομήσεις νέων επιβατικών αυτοκινήτων τον Σεπτέμβριο, για δεύτερο διαδοχικό μήνα, μετά από 13 μήνες συνεχόμενης πτώσης. 

Οπως μεταδίδει το Reuters, ο αριθμός των νέων οχημάτων στην Ευρωπαϊκή Ενωση, τη Βρετανία και την  Ευρωπαϊκή Ζώνη Ελευθέρων Συναλλαγών (EFTA) ενισχύθηκε κατά 7,9%, σε ετήσια βάση, φτάνοντας στα 1.049.926, σύμφωνα με την Ευρωπαϊκή Ενωση Κατασκευαστών Αυτοκινήτων. Στην ΕΕ η άνοδος ήταν ακόμη πιο ισχυρή, φτάνοντας στο 9,6%. 

Λία Δεληγιάννη [email protected]

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v