Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Πτωτικά τα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια

Η άνοδος του δολαρίου πιέζει τις τιμές των εμπορευμάτων. Απρόσμενη επιδείνωση του επιχειρηματικού κλίματος στη Γαλλία τον Μάρτιο. Δυσοίωνες προβλέψεις για το τρέχον έτος από τη Next. Χαμηλότερα τα futures της Wall Street.

Διευρύνονται οι απώλειες στις ευρωπαϊκές αγορές, με τις τιμές των εμπορευμάτων να βρίσκονται υπό πίεση λόγω της ανόδου του δολαρίου.

Χθες, ο πρόεδρος της Fed του Σέιντ Λούις, Τζέιμς Μπούλαρντ, έκανε λόγο για τουλάχιστον δυο αυξήσεις επιτοκίων φέτος, με την πρώτη να πραγματοποιείται ακόμα και τον Απρίλιο. Η δήλωση αυτή οδήγησε σε ενίσχυση του αμερικανικού έναντι των άλλων νομισμάτων. 

Εν τω μεταξύ, η Γαλλία ανακοίνωσε σήμερα απρόσμενη επιδείνωση του επιχειρηματικού κλίματος τον Μάρτιο.

Πτώση 7,4% για τη μετοχή της Next, η οποία ανακοίνωσε αύξηση 5% στα κέρδη της, όμως προειδοποίησε πως η φετινή χρονιά μπορεί να είναι η δυσκολότερη που έχει αντιμετωπίσει από το 2008, καθώς αναμένει ένα πιο δύσκολο οικονομικό περιβάλλον.

Ο δείκτης Stoxx 600 υποχωρεί κατά 1,3% στις 335 μονάδες, κατά 1,37% ο δείκτης FTSE 100 του Λονδίνου στις 6.112 μονάδες, κατά 1,9% ο δείκτης CAC του Παρισιού στις 4.338 μονάδες και κατά 1,55% ο δείκτης DAX της Φρανκφούρτης στις2 9.867 μονάδες. 

Απώλειες 1,2% για τον ισπανικό δείκτη IBEX στις 8.820 μονάδες και 1,4% για τον ιταλικό FTMIB στις 18.198 μονάδες.

Άνοιγμα της Wall Street από χαμηλότερο επίπεδο "δείχνουν" τα futures των S&P 500, Dow Jones και Nasdaq, που υποχωρούν κατά 0,5%-0,6%.

Ποιες αγορές θα παραμείνουν αύριο κλειστές

Θα πρέπει να αναφερθεί πως αύριο πολλές διεθνείς αγορές δεν θα λειτουργήσουν, καθώς είναι η Μεγάλη Παρασκευή των Καθολικών. 

Συγκεκριμένα, κλειστά θα παραμείνουν τα χρηματιστήρια της Νέας Υόρκης, της Ευρώπης, του Καναδά, της Σιγκαπούρης, του Χονγκ Κονγκ, της Αυστραλίας, της Νέας Ζηλανδίας και της Νότιας Αφρικής. 

Στις 28 Μαρτίου, Δευτέρα του Πάσχα για τους Καθολικούς, δεν θα λειτουργήσουν τα χρηματιστήρια του Λονδίνου, του Παρισιού, της Φρανκφούρτης, του Χονγκ Κονγκ, της Αυστραλίας, της Νέας Ζηλανδίας και της Ν. Αφρικής.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v