Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Πτωτικά οι ευρωαγορές μετά τις εκρήξεις στις Βρυξέλλες

Περιορίζονται οι απώλειες στα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια μετά τα στοιχεία για την γερμανική οικονομία και τον PMI της ευρωζώνης. Ισχυρές πιέσεις στους κλάδους ταξιδίων και αναψυχής μετά τις εκρήξεις στο αεροδρόμιο των Βρυξελλών και σε σταθμό του μετρό του Βελγίου. Χαμηλότερα τα futures της Wall.

Σε αρνητικό έδαφος τα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια, με τις μετοχές τνω εταιρειών ταξιδίων και αναψυχής να δέχονται τις ισχυρότερες πιέσεις μετά τις εκρήξεις που σημειώθηκαν στο αεροδρόμιο και σε σταθμό μετρό του Βελγίου.

Πτώση 2,2% καταγράφει ο δείκτης Stoxx Europe 600 Travel and Leisure, με τις μετοχές των εταιρειών Air France-KLM, Lufthansa, Ryanair, Accor, InterContinental Hotels και IHG να καταγράφουν πτώση έως 4,6%.

Ο δείκτης Stoxx 600 υποχωρεί κατά 0,6% στις 338 μονάδες, ο δείκτης DAX της Φρανκφούρτης κατά 0,16% στις 9.933 μονάδες, κατά 0,55% ο δείκτης CAC του Παρισιού στις 4.403 μονάδες, ενώ χαμηλότερα κατά 0,2% κινείται το χρηματιστήριο του Βελγίου. Χαμηλότερα κατά 0,5% ο δείκτης FTSE 100 του Λονδίνου στις 6.153 μονάδες, κατά 0,66% ο ιταλικός FTMIB στις 18.574 μονάδες και κατά 0,78% ο ισπανικός IBEX στις 8.950 μονάδες.

Το κλίμα στα χρηματιστήρια "ελάφρυναν" κάπως τα στοιχεία για την γερμανική οικονομία και για τον PMI της ευρωζώνης.

Άνοιγμα της Wall Street σε χαμηλότερο επίπεδο δείχνουν τα futures των S&P 500, Dow Jones και Nasdaq, που κινούνται έως 0,4% χαμηλότερα.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v