Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Ήπιες κινήσεις στις ευρωαγορές

Επιφυλακτικές κινήσεις των επενδυτών μετά τη νέα υποχώρηση των τιμών του πετρελαίου και των μετάλλων, εν μέσω ανησυχιών για την πορεία της παγκόσμιας ανάπτυξης. Σε "neutral" υποβάθμισε τη σύσταση για τις μετοχές της ευρωζώνης η JP Morgan.

Ήπιες μεταβολές στα κυριότερα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια, με τη νέα υποχώρηση που καταγράφουν οι τιμές του πετρελαίου και των μετάλλων να καθιστά πιο επιφυλακτικούς τους επενδυτές, οι οποίοι αξιολογούν αν η πρόσφατη ανάκαμψη των μετοχών παγκοσμίως έχει περιθώριο περαιτέρω βελτίωσης, εν μέσω ανησυχιών για την επιβράδυνση της παγκόσμιας ανάπτυξης.

Ο δείκτης Stoxx 600 υποχωρεί κατά 0,3% στις 340 μονάδες, κατά 0,2% ο δείκτης FTSE 100 του Λονδίνου στις 6.177 μονάδες, κατά 0,6% ο δείκτης CAC του Παρισιού στις 4.436 μονάδες ενώ οριακά χαμηλότερα κινείται ο δείκτης DAX της Φρανκφούρτης στις 9.947 μονάδες.

Μεταξύ «πράσινου» και «κόκκινου» ο ισπανικός δείκτης IBEX στις 9.046 μονάδες, υψηλότερα κατά 0,44% ο ιταλικός δείκτης FTMIB στις 18.693 μονάδες και κατά 0,4% ο πορτογαλικός PSI στις 5.193 μονάδες.

Νωρίτερα, η JP Morgan υποβάθμισε τη σύσταση για τις μετοχές της ευρωαζώνης σε «neutral» από «equalweight».

Σημειώνεται ότι το πρωί, το υπουργείο Οικονομικών της Γερμανίας εκτίμησε πως η γερμανική οικονομική ανάπτυξη κέρδισε δυναμική κατά τη διάρκεια των πρώτων τριών μηνών του 2016 κυρίως λόγω μιας ισχυρότερης βιομηχανικής παραγωγής και υψηλότερης ιδιωτικής κατανάλωσης, ωστόσο οι εξαγωγές αποδυναμώθηκαν και οι προσδοκίες των εταιριών είναι πεσμένες.

 

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v