Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Σταθεροποιητικά οι ευρωαγορές

Πετρέλαιο και δολάριο δίνουν τον τόνο της συνεδρίασης. Πτωτικά οι τραπεζικές μετοχές. Απώλειες 2% για την Generali μετά την ανακοίνωση απογοητευτικών αποτελεσμάτων. Υψηλότερα τα futures της Wall Street.

Ήπιες μεταβολές στα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια, με την κίνηση των τιμών του πετρελαίου αλλά και την πορεία του δολαρίου -στον απόηχο των ανακοινώσεων της Fed- να δίνουν τον τόνο.

Χαμηλότερα οι τραπεζικές μετοχές, με τους τίτλους των Banca Popolare di Milano και Banco Popolare να υποχωρούν κατά περισσότερο από 4% μετά την γνωστοποίηση πως η ΕΚΤ έθεσε τους όρους για την έγκριση της σχεδιαζόμενης συγχώνευσής τους και ότι ζήτησε να έχει εντός ενός μήνα τα πολυετή επιχειρησιακά τους σχέδια.

Πτώση 2% για την μετοχή της Generali μετά την ανακοίνωση απογοητευτιών αποτελεσμάτων.

Νωρίτερα ανακοινώθηκαν τα στοιχεία για τις τιμές παραγωγού στη Γερμανία, οι οποίες υποχώρησαν περισσότερο από το αναμενόμενο τον Φεβρουάριο.

Ο δείκτης Stoxx 600 κινείται 0,4% υψηλότερα στις 342 μονάδες, κατά 0,4% ενισχύεται ο δείκτης FTSE 100 του Λονδίνου στις 6.228 μονάδες, κατά 0,5% ο δείκτης CAC του Παρισιού στις 4.463 μονάδες και κατά 0,3% ο δείκτης DAX της Φρανκφούρτης στις 9.925 μονάδες, ενώ κατά 0,8% ενισχύεται ο ισπανικός δείκτης IBEX στις 9.054 μονάδες και κατά 0,6% ο ιταλικός FTMIB στις 18.714 μονάδες.

Εν τω μεταξύ, άνοιγμα της Wall Street σε λίγο υψηλότερο επίπεδο "δείχνου" τα futures των S&P 500, Dow Jones και Nasdaq, που ενισχύονται κατά 0,2%-0,3%.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v