Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Πτωτικές διαθέσεις στις ευρωαγορές μετά την BoJ

Οι αποφάσεις της κεντρικής τράπεζας της Ιαπωνίας και η υποβάθμιση των προβλέψεών της για την ιαπωνική οικονομία δημιουργούν πιέσεις στις ευρωαγορές. Στη συνεδρίαση της Fed στρέφεται τώρα η προσοχή των επενδυτών.

Σε χαμηλότερο επίπεδο κινούνται οι ευρωπαϊκές αγορές, λόγω της υποχώρησης των τιμών των εμπορευμάτων αλλά και των απωλειών που σημειώθηκαν νωρίτερα στην Ασία, μετά τις ανακοινώσεις της Τράπεζας της Ιαπωνίας, που οδήγησαν σε ενίσχυση του γεν.

Η Τράπεζα της Ιαπωνίας ανακοίνωσε ότι διατηρεί αμετάβλητη τη νομισματική της πολιτική, υποβαθμίζοντας όμως τις προβλέψεις της για την πορεία της ιαπωνικής οικονομίας και τον πληθωρισμό.

Η προσοχή των επενδυτών στρέφεται τώρα προς την αμερικανική κεντρική τράπεζα, η οποία συνεδριάζει αύριο Τετάρτη. Η Fed αναμένεται να διατηρήσει αμετάβλητα τα επιτόκιά της, αλλά επίσης να τονίσει πως όσο ο αμερικανικός πληθωρισμός και η απασχόληση ενισχύονται, η οικονομική αδυναμία που παρατηρείται στο εξωτερικό δεν θα εμποδίσει την αύξηση των επιτοκίων. Σημειώνεται πως οι κεντρικές τράπεζες της Αγγλίας και της Ελβετίας συνεδριάζουν την Πέμπτη.

Ο δείκτης Stoxx 600 υποχωρεί κατά 1,03% στις 341 μονάδες, ο δείκτης FTSE 100 του Λονδίνου κατά 0,7% στις 6.127 μονάδες, κατά 0,95% ο δείκτης CAC του Παρισιού στις 4.464 μονάδες και κατά 0,5% ο δείκτης DAX της Φρανκφούρτης στις 9.941 μονάδες.

Απώλειες 1,32% για τον ισπανικό δείκτη IBEX στις 9.022 μονάδες, 0,9% για τον πορτογαλικό PSI στις 5.034 μονάδες και 1% για τον ιταλικό FTMIB στις 18.789 μονάδες.

Εν τω μεταξύ, άνοιγμα της Wall Street σε χαμηλότερο επίπεδο "δείχνουν" τα futures των S&P 500, Dow Jones και Nasdaq, που κινούνται περίπου 0,5% χαμηλότερα.

 

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v