Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Ήπιες μεταβολές στις ευρωαγορές με Fed στο επίκεντρο

Περιορισμένες μεταβολές στα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια, με το βλέμμα στραμμένο στη Fed. Στο επίκεντρο και το deal LSE-Deutsche Boerse. Σταθεροποιητικό ξεκίνημα της Wall Street δείχνουν τα futures.

Περιορισμένες κινήσεις στα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια, με την προσοχή των επενδυτών να είναι στραμμένη στις σημερινές ανακοινώσεις της Fed. Η αμερικανική κεντρική τράπεζα αναμένεται να διατηρήσει αμετάβλητα σήμερα τα επιτόκιά της, ωστόσο οι επενδυτές περιμένουν να δουν αν θα δοθεί "σινιάλο" για νέα αύξηση επιτοκίων φέτος.

Το ενδιαφέρον προσελκύει επίσης η ανακοίνωση των όρων συγχώνευσης του London Stock Exchange και του Deutsche Boerse.

Οι δυο εταιρείες νωρίτερα σήμερα ανακοίνωσαν ότι συμφώνησαν σε συγχώνευση «μεταξύ ίσων», η οποία θα οδηγήσει στη δημιουργία ενός νέου ομίλου διαχείρισης χρηματιστηρίων –του μεγαλύτερου της Ευρώπης- εάν λάβει την έγκριση από τις αρμόδιες αρχές ανταγωνισμού και δεν υπάρξει αντιπροσφορά για το LSE από άλλους ενδιαφέρομενους.

Εν τω μεταξύ, σε υψηλότερο επίπεδο κινείται η τιμή του πετρελαίου, μετά την γνωστοποίηση πως Σ. Αραβία, Ρωσία και άλλες πετρελαιοπαραγωγικές χώρες θα συναντηθούν στο Κατάρ στις 17 Απριλίου για να συζητήσουν το θέμα του "παγώματος" της παραγωγής, αν και οι αναλυτές προειδοποιούν πως μια τέτοια κίνηση λίγα θα κάνει για να βοηθήσει την υπερκορεσμένη αγορά.

Ο δείκτης Stoxx 600 διαμορφώνεται στις 340 μονάδες, ο δείκτης FTSE 100 του Λονδίνου κινείται 0,15% υψηλότερα στις 6.149 μονάδες, κατά 0,5% ενισχύεται ο δείκτης DAX της Φρανκφούρτης στις 9.985 μονάδες και 0,18% ο δείκτης CAC του Παρισιού στις 4.480 μονάδες. 

Οριακά χαμηλότερα ο ισπανικός δείκτης IBEX στις 8.983 μονάδες και ο ιταλικός FTMIB στις 18.732 μονάδες, ενώ κέρδη 1,57% καταγράφει ο πορτογαλικός PSI στις 5.081 μονάδες.

Σταθεροποιητικό ξεκίνημα της Wall Street "δείχνουν" τα futures των S&P 500, Dow Jones και Nasdaq.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v