Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Eναλλαγή προσήμων στις ευρωαγορές

Στο κόκκινο επιστρέφουν οι ευρωαγορές, μετά από μια προσπάθεια ανόδου. Στις κινήσεις των αγορών πετρελαίου και συναλλάγματος το βλέμμα των επενδυτών. Σε "neutral" υποβάθμισε τις μετοχές της ευρωζώνης η JP Morgan.

Στο «κόκκινο» επέστρεψαν τα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια σε μια συνεδρίαση με έντονες εναλλαγές, με τους επενδυτές να παρακολουθούν τις κινήσεις στην αγορά πετρελαίου και στην αγορά συναλλάγματος.

Ο δολαριακός δείκτης κινείται λίγο υψηλότερα, μετά το -1% της περασμένης εβδομάδας στον απόηχο των ανακοινώσεων της Fed, ενώ πτωτικά κινείται η τιμή του πετρελαίου, με την προσοχή των επενδυτών στην επερχόμενη συνάντηση μελών και μη μελών του ΟΠΕΚ για το θέμα του «παγώματος» της παραγωγής τους.

Πιέσεις δέχονται οι μετοχές του μεταλλευτικού κλάδου, ενώ αντιθέτως κέρδη 3,86% καταγράφει η μετοχή της Telecom Italia μετά την ανακοίνωση της παραίτησης του διευθύνοντος συμβούλου της.

Νωρίτερα, η JPMorgan υποβάθμισε την αξιολόγηση για τις μετοχές της ευρωζώνης, σε neutral από overweight, επικαλούμενη δυσκολίες στα χρηματιστήρια της περιοχής εξαιτίας μιας αποδυνάμωσης του δολαρίου.

Ο δείκτης Stoxx 600 κινείται 0,58% χαμηλότερα στις 339 μονάδες. Ο δείκτης FTSE 100 του Λονδίνου υποχωρεί 0,35% στις 6.168 μονάδες, ενώ ο δείκτης CAC του Παρισιού διολισθαίνει 0,94% στις 4.420 μονάδες. Στην Φρανκφούρτη ο δείκτης DAX καταγράφει πτώση 0,53% στις 9.898 μονάδες.

Κατά 0,21% ενισχύεται ο ιταλικός δείκτης FTMIB στις 18.650 μονάδες και κατά 0,4% ο ισπανικός δείκτης ΙΒΕΧ υποχωρεί 0,54% στις 9.001 μονάδες.

 

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v