Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Ήπιες μεταβολές στις ευρωαγορές

Περιορισμένες κινήσεις στα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια, στον απόηχο των τρομοκρατικών επιθέσεων, αλλά και εν όψει του Πάσχα των Καθολικών. Βελτιωμένη εικόνα στους κλάδους ταξιδίων και αναψυχής. Σταθεροποιητικά τα futures της Wall Street.

Σταθεροποιητική η εικόνα στα κυριότερα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια, με τους επενδυτές επιφυλακτικούς στον απόηχο των χθεσινών τρομοκρατικών επιθέσεων στις Βρυξέλλες.

Το κλίμα είναι σχετικά υποτονικό και λόγω του εορτασμού του Πάσχα των Καθολικών (σήμερα είναι Μεγάλη Τετάρτη για τους Καθολικούς).

Τα καλύτερα του αναμενόμενου στοιχεία για το επιχειρηματικό κλίμα της Ευρώπης που ανακοινώθηκαν χθες, είχαν ήδη συμβάλει ώστε να «αντισταθούν» οι αγορές στις βαθύτερες απώλειες λόγω των τρομοκρατικών επιθέσεων.

Στην βελτίωση του κλίματος συμβάλει η ανάκαμψη των μετοχών των εταιρειών των κλάδων ταξιδίων και αναψυχής.

Ο δείκτης Stoxx 600 κινείται 0,34% υψηλότερα στις 341 μονάδες, κατά 0,03% ο δείκτης FTSE 100 του Λονδίνου στις 6.195 μονάδες, κατά 0,3% ο δείκτης CAC του Παρισιού στις 4.444 μονάδες, ενώ κέρδη 1% καταγράφει ο δείκτης DAX της Φρανκφούρτης.

Αντιθέτως, χαμηλότερα κατά 0,08% κινείται ο ιταλικός δείκτης FTMIB στις 18.685 μονάδες και κατά 0,4% ο ισπανικός IBEX στις 8.956 μονάδες.

Εν τω μεταξύ, σταθεροποιητικό ξεκίνημα της Wall Street δείχνουν τα futures των S&P 500, Dow Jones και Nasdaq που καταγράφουν οριακές μεταβολές μεταξύ «πράσινου» και «κόκκινου»

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v