Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Συγκρατημένες μικτές διακυμάνσεις στις ευρωαγορές

Νευρικότητα χαρακτηρίζει τις συναλλαγές στα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια, με μικτά πρόσημα σε περιορισμένες κλίμακες διακύμανσης για τους βασικούς δείκτες, καθώς οι ανησυχίες για ύφεση στην αμερικανική οικονομία επισκιάζουν τις θετικές επιχειρηματικές ανακοινώσεις στην Ευρώπη.

Νευρικότητα χαρακτηρίζει τις συναλλαγές στα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια, με μικτά πρόσημα σε μικρές κλίμακες διακύμανσης για τους βασικούς δείκτες, καθώς οι ανησυχίες για ύφεση στην αμερικανική οικονομία επισκιάζουν τις θετικές επιχειρηματικές ανακοινώσεις στην Ευρώπη.

Οι ασιατικές αγορές σημείωσαν στο ξεκίνημα της εβδομάδας τις μεγαλύτερες απώλειες τριών εβδομάδων, αντιδρώντας στην αιφνίδια συρρίκνωση της αμερικανικής αγοράς εργασίας που δημιουργεί σοβαρούς φόβους ύφεσης στις ΗΠΑ, καθώς και στην ανακοίνωση συρρίκνωσης της ιαπωνικής οικονομίας.

Ο δείκτης FTSE ενισχύεται 0,06% στις 6.194 μονάδες, ενώ ο DAX υποχωρεί 0,08% στις 7.424 μονάδες και ο CAC 0,3% στις 5.414 μονάδες.

Η Philips ενισχύεται 2,8% μετά την αναβάθμιση των προβλέψεων κερδοφορίας.

Η Scottish & Newcastle κερδίζει 1,1% καθώς φημολογείται ότι θα αντισταθεί στην επιθετική εξαγορά της δανέζικης Carlsberg.

Ο χρυσός ενισχύεται επί πέμπτη συνεχόμενη ημέρα στο Λονδίνο, καθώς η κρίση ευνοεί το στάτους του ”καταφυγίου” των πολύτιμων μετάλλων και υποστηρίζει τις δεικτοβαρείς, ειδικά στον FTSE, μετοχές μεταλλευτικών επιχειρήσεων.

Η Rio Tinto κερδίζει 1,1% μετά την άνοδο των τιμών του χαλκού και η Anglo American 0,7%.

Ανοδική αντίδραση στη βύθιση της περασμένης εβδομάδας προοιωνίζονται οι προθεσμιακές αγορές για τους βασικούς δείκτες της Wall Street. Με ενδιαφέρον αναμένεται η ανακοίνωση του δείκτη καταναλωτικής πίστης Ιουλίου.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v