Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Σταθεροποίηση ευρωαγορών χάρη σε μέταλλα-ενέργεια

Σταθεροποιητικές τάσεις επικρατούν στα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια, με πιέσεις στον τραπεζικό κλάδο μετά την ανακοίνωση αύξησης των κατασχέσεων ακινήτων στην αμερικανική αγορά και στήριξη από τον ενεργειακό και τον μεταλλευτικό κλάδο.

Σταθεροποιητικές τάσεις επικρατούν στα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια, με πιέσεις στον τραπεζικό κλάδο μετά την ανακοίνωση αύξησης των κατασχέσεων ακινήτων στην αμερικανική αγορά και στήριξη από τον ενεργειακό και τον μεταλλευτικό κλάδο, που ακολουθούν την αναρρίχηση των τιμών του πετρελαίου και των βασικών και βιομηχανικών μετάλλων.

Ο δείκτης FTSE ενισχύεται 0,17% στις 6.334μονάδες, ο DAX υποχωρεί ανεπαίσθητα στις 7.618 μονάδες και ο CAC κερδίζει 0,13% στις 5.585 μονάδες.

Η UBS υποχωρεί 0,7% και η Barclays 0,5%.

Στον αντίποδα η BHP κερδίζει 2% μετά την αναβάθμισή της από την Deutsche Bank σε ”αγορά.”

Η Ενωση Κτηματικών Τραπεζών των ΗΠΑ ανακοίνωσε χθες ότι οι πιστωτές κατέσχεσαν ακίνητα για το 0,65% των ενυπόθηκων δανείων των ΗΠΑ κατά το β’ τρίμηνο, υψηλότερα από το 0,58% του α’ τριμήνου.

Το ενδιαφέρον επικεντρώνεται στην ανακοίνωση των κρίσιμων στοιχείων για την απασχόληση Αυγούστου, σήμερα, στις ΗΠΑ, που θα δώσει ενδείξεις για την κατάσταση της οικονομίας και την πορεία των επιτοκίων.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v