Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Ανοδική αντίδραση ευρωαγορών εν αναμονή επιτοκίων

Ανοδικές τάσεις επικρατούν στα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια, εν αναμονή των κρίσιμων συνεδριάσεων της ΕΚΤ και της Τράπεζας της Αγγλίας, που αναμένεται να καταλήξουν σε σταθερά επιτόκια.

Ανοδικές τάσεις επικρατούν στα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια, εν αναμονή των κρίσιμων συνεδριάσεων της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας και της Τράπεζας της Αγγλίας.

Οι επενδυτές εκτιμούν ότι και οι δύο ρυθμιστές θα κρατήσουν σταθερή πιστωτική πολιτική, αναβάλλοντας τις προγραμματισμένες αυξήσεις επιτοκίων, εξαιτίας της κρίσης που πλήττει παγκόσμιες αγορές πίστωσης.

Οι δύο τράπεζες δήλωσαν επίσης ότι είναι έτοιμες να παρέχουν νέα έκτακτη ρευστότητα για να βελτιωθεί η κατάσταση.

Ο δείκτης FTSE ενισχύεται 0,86% στις 6.324 μονάδες, ο DAX 0,64% στις 7.636 μονάδες και ο CAC 0,73% στις 5.592 μονάδες.

”Το χρηματιστήριο επεβίωσε,” δήλωσε ο Bernhard Maeder, διαχειριστής του Credit Suisse Equity Fund Prime 50 Europe. ”Συνολικά, έχουμε πλεον βρει έναν συγκεκριμένο πάτο.”

Σημαντικά κέρδη αποκομίζει ο ενεργειακός κλάδος μετά την ενίσχυση των τιμών του πετρελαίου στα υψηλότερα επίπεδα 5 εβδομάδων. Η Total κερδίζει 1,1% και η Statoil 1,3%.

Η Rio Tinto εκτινάσσεται 3,9% καθώς αναβιώνουν οι φήμες ότι η BHP Billiton και η Cia. Vale do Rio Doce θα καταθέσουν από κοινού προσφορά στην επιχείρηση.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v