Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Σταθεροποίηση ευρωαγορών - Πτώση futures στη Wall

Σταθεροποιητικές τάσεις επικρατούν στις ευρωπαϊκές αγορές, μετά τη μικτή εικόνα των ασιατικών χρηματιστηρίων, με το επενδυτικό ενδιαφέρον στραμμένο στη συνεδρίαση της αμερικανικής Wall Street μετά την αργία της Δευτέρας. Πιέσεις στις τράπεζες λόγω της υποβάθμισης της BNP από τη Merrill Lynch.

Σταθεροποιητικές τάσεις επικρατούν στις ευρωπαϊκές αγορές, μετά τη μικτή εικόνα των ασιατικών χρηματιστηρίων, με το επενδυτικό ενδιαφέρον στραμμένο στη συνεδρίαση της αμερικανικής Wall Street μετά την αργία της Δευτέρας.

Οι προθεσμιακές αγορές προοιωνίζονται πτωτικό άνοιγμα για τους βασικούς δείκτες της Wall Street, καθώς εκτιμάται ότι η 15νθήμερη ανάκαμψη στα διεθνή χρηματιστήρια δεν συνάδει με τις προοπτικές εταιρικής κερδοφορίας.

Ο δείκτης MSCI World υποχωρεί 0,2%. Ο παγκόσμιος δείκτης έχει ενισχυθεί 5,8% από το χαμηλό 5 μηνών στις 16 Αυγούστου, ανακτώντας τις μισές σχεδόν από τις απώλειες που σημειώθηκαν κατά την περίοδο χρηματιστηριακής κρίσης η οποία ξεκίνησε τον Ιούλιο.

Ο δείκτης FTSE υποχωρεί το μεσημέρι 0,12% στις 6.307 μονάδες, ο DAX 0,04% στις 7.643 μονάδες και ο CAC 0,49% στις 5.623 μονάδες.

Οι προθεσμιακές αγορές προοιωνίζονται πτωτικό άνοιγμα για τους βασικούς δείκτες της Wall Street, με το ενδιαφέρον στραμμένο στους σημαντικούς δείκτες για τη βιομηχανική παραγωγή και την απασχόληση που θα ανακοινωθούν στις ΗΠΑ.

Η γαλλική τράπεζα BNP υποχωρεί 1,7% εξαιτίας της υποβάθμισής της από τη Merrill Lynch σε ”ουδέτερη” από ”αγορά”.

Πιέσεις υφίσταται και η μετοχή της Ciba (-1,4%) μετά την υποβάθμισή της σε ”πώληση” από ”ουδέτερη” από τη Merrill Lynch.

Η Lloyds TSB αντιδρά με πτώση 1% στην υποβάθμισή της από τη Merrill Lynch σε ”ουδέτερη” από ”αγορά”.

Η Elisa Oyj υποχωρεί 1,2% εξαιτίας της μείωσης της σύστασης της Citigroup για τον φινλανδικό όμιλο τηλεφωνίας.

Η Standard Life κερδίζει 1,2% μετά την ανακοίνωση αύξησης λειτουργικών κερδών α’ εξαμήνου 71%, ενώ η Swiss Life Holding κερδίζει 1,9% μετά την ανακοίνωση αύξησης εξαμηνιαίων κερδών 20%.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v