Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Πτωτικές οι ευρωαγορές, στρέφονται στα macro

Εχοντας προεξοφλήσει την διατήρηση αμετάβλητων επιτοκίων στην ευρωζώνη και την Βρετανία, οι ευρωαγορές υποχωρούν το μεσημέρι, μετά την ανακοίνωση δυσμενών στοιχείων για την γερμανική οικονομία.

Εχοντας προεξοφλήσει την διατήρηση αμετάβλητων επιτοκίων στην ευρωζώνη και την Βρετανία, τα χρηματιστήρια της ηπείρου καταγράφουν πτωτικές τάσεις το μεσημέρι, μετά την ανακοίνωση δυσμενών στοιχείων από την γερμανική οικονομία και με το βλέμμα στραμμένο στα κρίσιμα μεγέθη από τις ΗΠΑ.

Η γερμανική οικονομία έχει αποτελέσει ”στηλοβάτη” της ευρωζώνης στα τελευταία τρίμηνα και τυχόν αρνητική στροφή των γερμανικών macro προβλέπεται να έχει επιπτώσεις σε όλη την ήπειρο.

Η ΕΚΤ διατήρησε σταθερό στο 4% το επιτόκιο του ευρώ, ενώ η Bank of England αμετάβλητο στο 5,75% το επιτόκιο της στερλίνας, προκειμένου βοηθήσουν τις αγορές να υπερκεράσουν την κρίση ρευστότητας που επικρατεί στο σύστημα.

Ο δείκτης FTSE υποχωρεί 0,66% στις 6.229 μονάδες, ο DAX 0,68% στις 7.536 μονάδες και ο CAC 0,52% στις 5.522 μονάδες.

Οι πιέσεις στις τράπεζες επανέρχονται, με την Royal Bank of Scotland να υποχωρεί 2,6%, την Barclays 2,7% και την BNP 1,6%.

Σημαντικά κέρδη αποκομίζει ο ενεργειακός κλάδος μετά την ενίσχυση των τιμών του πετρελαίου στα υψηλότερα επίπεδα 5 εβδομάδων. Η Total κερδίζει 1,1% και η Statoil 1,3%.

Η Rio Tinto εκτινάσσεται 3,9% καθώς αναβιώνουν οι φήμες ότι η BHP Billiton και η Cia. Vale do Rio Doce θα καταθέσουν από κοινού προσφορά στην επιχείρηση.

Η Metro κερδίζει 1,6% μετά την αναβάθμιση της σύστασης της Morgan Stanley για την μετοχή της.

Οι προθεσμιακές αγορές προοιωνίζονται πτώση στο άνοιγμα των βασικών δεικτών της Wall Street, εν αναμονή κρίσιμων στοιχείων για την απασχόληση.

Σήμερα θα δημοσιοποιηθεί ο αριθμος των εβδομαδιαίων αιτήσεων ανεργίας, καθώς και τα στοιχεία για την παραγωγικότητα β’ τριμήνου και ο δείκτης ISM υπηρεσιών Αυγούστου, ενώ αύριο τα σημαντικά μεγέθη της ανεργίας Αυγούστου.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v