Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Σταθεροποίηση ευρωαγορών ενόψει επιτοκίων (upd)

Ελαφρά κέρδη αποκομίζουν τα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια, προσδοκώντας ότι οι κεντρικές τράπεζες θα κρατήσουν σταθερά τα επιτόκια σήμερα, προκειμένου να αποτρέψουν την διάχυση της κρίσης στην οικονομία της ηπείρου.

Ηπια κέρδη αποκομίζουν τα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια, προσδοκώντας ότι οι κεντρικές τράπεζες θα κρατήσουν σταθερά τα επιτόκια σήμερα, προκειμένου να αποτρέψουν την διάχυση της κρίσης των διεθνών πιστωτικών αγορών στην οικονομία της ηπείρου.

Η συντριπτική πλειοψηφία των προβλέψεων αναμένουν ότι η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα θα κρατήσει αμετάβλητο στο 4% το επιτόκιο του ευρώ και η Τράπεζας της Αγγλίας αμετάβλητο στο 5,75% το επιτόκιο της στερλίνας. Η ΕΚΤ προχώρησε σήμερα σε νέα παρέμβαση με παροχή ρευστότητας προς τις ευρωπαϊκές τράπεζες.

Ο δείκτης FTSE ενισχύεται 0,66% στις 6.311 μονάδες, ο DAX 0,54% στις 7.628 μονάδες και ο CAC 0,62% στις 5.580 μονάδες.

Το χρηματιστήριο επεβίωσε,” δήλωσε ο Bernhard Maeder, διαχειριστής του Credit Suisse Equity Fund Prime 50 Europe. ”Συνολικά, έχουμε πλεον βρει έναν συγκεκριμένο πάτο.”

Σημαντικά κέρδη αποκομίζει ο ενεργειακός κλάδος μετά την ενίσχυση των τιμών του πετρελαίου στα υψηλότερα επίπεδα 5 εβδομάδων. Η Total κερδίζει 1,1% και η Statoil 1,3%.

Η Rio Tinto εκτινάσσεται 3,9% καθώς αναβιώνουν οι φήμες ότι η BHP Billiton και η Cia. Vale do Rio Doce θα καταθέσουν από κοινού προσφορά στην επιχείρηση.

Η Metro κερδίζει 1,6% μετά την αναβάθμιση της σύστασης της Morgan Stanley για την μετοχή της.

Ανοδικές τάσεις προοιωνίζονται για το άνοιγμα των βασικών δεικτών της Wall Street οι προθεσμιακές αγορές, σε αντίδραση στις σημαντικές απώλειες της προηγούμενης συνεδρίασης.

Θα ανακοινωθούν κρίσιμα στατιστικά στοιχεία για την αγορά απασχόλησης με την δημοσιοποίηση του αριθμού των εβδομαδιαίων αιτήσεων ανεργίας, καθώς και τα στοιχεία για την παραγωγικότητα β’ τριμήνου και ο δείκτης ISM υπηρεσιών Αυγούστου.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v