Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

ΒοΕ: Σταθερό στο 5,75% το επιτόκιο της στερλίνας

H Κεντρική Τράπεζα της Αγγλίας διατήρησε σταθερό το επιτόκιο της στερλίνας στο 5,75%, καθώς μια νέα αύξηση του κόστους επιχειρηματικού δανεισμού θα μπορούσε να προκαλέσε πλήγματα στην οικονομική δραστηριότητα.

ΒοΕ: Σταθερό στο 5,75% το επιτόκιο της στερλίνας
H Κεντρική Τράπεζα της Αγγλίας διατήρησε σταθερό το επιτόκιο της στερλίνας, καθώς μια νέα αύξηση του κόστους επιχειρηματικού δανεισμού θα μπορούσε να προκαλέσε πλήγματα στην οικονομική δραστηριότητα.

Ο διοικητής της Bank of England, Mervyn King, και το 9μελές συμβούλιο νομισματικής πολιτικής διατήρησαν τα επιτόκια αμετάβλητα στο 5,75%.

Η απόφαση ήταν πλήρως προεξοφλημένη στις αγορές. Η ΒοΕ πραγματοποίησε χθες την πρώτη της παρέμβαση για συγκράτηση των επιτοκίων στην αγορά χρήματος, τα οποία διαμορφώνονται στα υψηλότερα επίπεδα από το 1998 εξαιτίας της κατάρρευσης των χαμηλής φερεγγυότητας στεγαστικών δανείων στις ΗΠΑ.

Το ενδιαφέρον των επενδυτών στρέφεται τώρα στην συνεδρίαση της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας, που αναμένεται να διατηρήσει σταθερό στο 4% το επιτόκιο του ευρώ.

Σταθερά αναμένεται ότι θα διατηρήσει τα επιτόκια και η Κεντρική Τράπεζα της Ελβετίας, η οποία συνεδριάζει στις 13/9, καθώς οι ρυθμιστές της νομισματικής πολιτικής τηρούν στάση αναμονής έως ότου αποσαφηνιστούν οι επιπτώσεις της κρίσης στην αγορά πιστώσεων.

Η αμερικανική Federal Reserve κράτησε το επιτόκιο του δολαρίου σταθερό στο 5,25% στις 7 Αυγούστου.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v