Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Επιφυλακτικές οι ευρωαγορές ενόψει ανεργίας ΗΠΑ

Κλίμα επιφύλαξης εν αναμονή κρίσιμων μακροοικονομικών δεδομένων για την αμερικανική οικονομία επικρατεί στα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια. Πιέσεις στον τραπεζικό κλάδο, μετά την εκτίμηση της Dresdner ότι οι προβλέψεις για την τραπεζική κερδοφορία των επενδυτικών οίκων είναι ”πολύ υψηλές.”

Κλίμα επιφύλαξης εν αναμονή κρίσιμων μακροοικονομικών δεδομένων για την αμερικανική οικονομία επικρατεί στα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια.

Πιέσεις εκδηλώνονται στον τραπεζικό κλάδο, μετά την εκτίμηση της Dresdner Kleinwort ότι οι προβλέψεις για την τραπεζική κερδοφορία των επενδυτικών οίκων της ηπείρου είναι ”πολύ υψηλές.”

Στον αντίποδα, οι κλάδοι πετρελαίου και μεταλλευμάτων περιορίζουν τις απώλειες, μετά την ανάκαμψη των τιμών του ”μαύρου χρυσού” και των μετάλλων.

Οι ευρωπαϊκές συναλλαγές ξεκίνησαν με ήπιες πιέσεις, σταθεροποιήθηκαν σε ελαφρώς υψηλότερα επίπεδα στη συνέχεια και κινούνται σε περιορισμένη κλίμακα διακύμανσης το μεσημέρι, αναμένοντας την ανακοίνωση του δείκτη απασχόλησης Αυγούστου στην Wall Street, που θα προσφέρει βαρύνουσες ενδείξεις για την κατάσταση της οικονομίας των ΗΠΑ.

Οι αναλυτές εκτιμούν ότι η δημιουργία θέσεων εργασίας βελτιώθηκε ελαφρώς τον Αύγουστο, ενώ η ανεργία παράμεινει στο 4,6%.

Ο δείκτης FTSE υποχωρεί 0,23% στις 6.298 μονάδες, ο DAX 0,64% στις 7.573 μονάδες και ο CAC 0,73% στις 5.535 μονάδες, ενώ οι προθεσμιακές αγορές προοιωνίζονται ελαφρώς πτωτικό άνοιγμα για τους βασικούς δείκτες της Wall Street.

Η UBS υποχωρεί 1,6%, η Deutsche Bank 1,4% και η Credit Suisse 1,8% μετά την σύσταση της Dresdner για ”υποστάθμιση” στις επενδυτικές τράπεζες.

Αντιθέτως, η BHP Billiton ενισχύεται 1,2% μετά την αναβάθμισή της από την Deutsche Bank. Η Anglo American ενισχύεται 1% και η Lonmin που παράγει πλατίνα 2,3%.

Κατά τα λοιπά η Cairn Energy κερδίζει 4% μετά την ανακοίνωση εξαγοράς της Plectrum Petroleum προς 23,4 εκατ. στερλινες και η BAE Systems 2,7% καθώς φημολογείται ότι θα υπογράψει συμβόλαιο 20 δισ. στερλινών για 72 Eurofighter Typhoon με την Σαουδική Αραβία.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v