Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Ήπιες μεταβολές στις ευρωαγορές, με το βλέμμα στα αποτελέσματα

Η ανακοίνωση εταιρικών αποτελεσμάτων τριμήνου παραμένει στο επίκεντρο του ενδιαφέροντος των επενδυτών στα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια. Λίγο υψηλότερα "δείχνουν" τα futures της Wall Street.

Οριακή πτώση στις ευρωπαϊκές αγορές, με τους επενδυτές να μη δίνουν ιδιαίτερη σημασία στην απόφαση της Τράπεζας της Ιαπωνίας να διατηρήσει αμετάβλητη τη νομισματική πολιτική της και την ανακοίνωση εταιρικών αποτελεσμάτων να παραμένει στο επίκεντρο του ενδιαφέροντος.

Νωρίτερα σήμερα, η BNP Paribas ανακοίνωσε αύξηση 14% στα κέρδη τριμήνου, η Airbus αύξηση 12% στα λειτουργικά κέρδη, η Renault κέρδη αυξημένα κατά 9,4%, ενώ αντιθέτως ζημίες 1,1 δισ. ευρώ ανακοίνωσε η δεύτερη μεγαλύτερη τράπεζα της Ισπανίας, η BBVA.

Επίσης, ανακοινώθηκαν τα στοιχεία για τις λιανικές πωλήσεις στη Γερμανία, που σε μηνιαία βάση παρέμειναν στάσιμες, αλλά σε ετήσια κατέγραψαν άνοδο 3,4%. Τα στοιχεία ήταν μεν χαμηλότερα των εκτιμήσεων των αναλυτών, ωστόσο δείχνουν ότι η ιδιωτική κατανάλωση συνεχίζει να στηρίζει τη γερμανική οικονομία.

Σήμερα ανακοινώθηκαν και τα στοιχεία για τον πληθωρισμό της ευρωζώνης, ο οποίος παρέμεινε αμετάβλητος τον Οκτώβριο -όπως ανέμεναν και οι αναλυτές-, ενώ η ανεργία τον Σεπτέμβριο υποχώρησε στο 10,8%.

Ο δείκτης Stoxx 600 διαμορφώνεται 0,19% χαμηλότερα στις 375 μονάδες, ο δείκτης FTSE 100 του Λονδίνου υποχωρεί κατά 0,4% στις 6.370 μονάδες, ο δείκτης CAC του Παρισιού κατά 0,2% στις 4.875 μονάδες και κατά 0,35% ο δείκτης DAX της Φρανκφουρτης στις 10.762 μονάδες. 

Χαμηλότερα κατά 0,18% ο πορτογαλικός δείκτης PSI στις 5.440 μονάδες, κατά 0,14% ο ιταλικός FTMIB στις 22.411 μονάδες, ενώ ισχυρότερες πιέσεις δέχεται ο ισπανικός δείκτης IBEX, που κινείται 0,95% χαμηλότερα στις 10.299 μονάδες.

Ήπια ανοδικό ξεκίνημα της Wall Street "δείχνουν" τα futures των S&P 500 (+0,1%), Dow Jones (+0,1%) και Nasdaq (+0,1%)

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v