Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Ήπια άνοδος στις ευρωαγορές με Fed και αποτελέσματα στο επίκεντρο

Στο "πράσινο" τα περισσότερα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια μετά τις αποφάσεις τις Fed. Διαφοροποιείται το Λονδίνο. Στο επίκεντρο και τα εταιρικά αποτελέσματα τριμήνου.

Θετικά πρόσημα στα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια –πλην του βρετανικού-, που ακολουθούν την ανοδική πορεία της Wall Street μετά τη χθεσινοβραδυνή ανακοίνωση της αμερικανικής κεντρικής τράπεζας.

Η Fed διατήρησε αμετάβλητα τα επιτόκιά της, αφήνοντας ανοικτό να λάβει απόφαση για αυστηροποίηση της νομισματικής πολιτικής της στην επόμενη συνεδρίασή της, τον Δεκέμβριο. Παράλληλα, σε αντίθεση με τον Σεπτέμβριο, αυτή τη φορά δεν έκανε αναφορά στις παγκόσμιες οικονομικές συνθήκες.

Στο επίκεντρο βρίσκονται αυτή την περίοδο και οι ανακοινώσεις αποτελεσμάτων τριμήνου των ευρωπαϊκών επιχειρήσεων: η Shell ανακοίνωσε πτώση στα κέρδη γ' τριμήνου, η Total πτώση 23% στα καθαρά προσαρμοσμένα κέρδη το γ' τρίμηνο, η Sanofi καλύτερα του αναμενόμενου αποτελέσματα, όπως και η Nokia, η Swiss Re εμφάνισε απρόσμενη αύξηση των κερδών της, η Air France μεγαλύτερη του αναμενόμενου αύξηση κερδών, ενώ η Sandander –η μεγαλύτερη τράπεζα της ευρωζώνης- ανακοίνωσε αύξηση των καθαρών κερδών της κατά 5%. Εν τω μεταξύ, η Deutsche Bank ανακοίνωσε ζημιές 6,6 δις. δολαρίων, ενώ γνωστοποίησε ότι δεν θα δώσει μέρισμα το 2015 και το 2016.

Ο δείκτης Stoxx 600 ενισχύεται κατά 0,3% στις 376 μονάδες, ο δείκτης CAC του Παρισιού κατά 0,1% στις 4.893 μονάδες και κατά 0,4% ο δείκτης DAX της Φρανκφούρτης στις 10.872 μονάδες, ενώ αντιθέτως χαμηλότερα κατά 0,4% στις 6.414 μονάδες διαμορφώνεται ο δείκτης FTSE 100 του Λονδίνου

 

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v