Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Σε στάση αναμονής για τη Fed οι ευρωαγορές

Τις σημερινές αποφάσεις της αμερικανικής κεντρικής τράπεζας για τα επιτόκια αναμένουν οι επενδυτές, ενώ συνεχίζεται η ανακοίνωση αποτελεσμάτων τριμήνου από τις ευρωπαϊκές εταιρείες. Σε μικρή άνοδο παραπέμπουν τα futures της Wall Street.

Ήπιες μεταβολές στις ευρωπαϊκές αγορές, με τους επενδυτές να έχουν στραμμένη την προσοχή στη σημερινή συνεδρίαση της αμερικανικής κεντρικής τράπεζας.

Η Fed αναμένεται να διατηρήσει αμετάβλητα τα επιτόκια και ίσως δυσκολευτεί να πείσει τους επενδυτές ότι μπορεί να «σφίξει» τη νομισματική πολιτική της πριν το τέλος του έτους, λόγω των προβλημάτων στην αμερικανική και παγκόσμια οικονομία.

Η BNP Paribas σχολιάζει χαρακτηριστικά πως «δεν αναμένουμε ξεκάθαρη ένδειξη για τον χρόνο της αύξησης των επιτοκίων».

Εν τω μεταξύ, συνεχίζεται η ανακοίνωση εταιρικών αποτελεσμάτων τριμήνου: η Heineken ανακοίνωσε υψηλότερες του αναμενόμενου πωλήσεις σε Αμερική και Ευρώπη, η Statoil απογοήτευσε με τα λειτουργικά κέρδη γ' τριμήνου και με την γνωστοποίηση περί μείωσης των δαπανών της φέτος κατά επιπλέον 1 δις. δολάρια, η British American Tobacco ανακοίνωσε πτώση 6,5% στα έσοδα εννεαμήνου, ενώ η Volkswagen ανακοίνωσε ζημιές για πρώτη φορά μετά από τουλάχιστον 15 χρόνια.

Ο δείκτης Stoxx 600 κινείται 0,3% υψηλότερα στις 373 μονάδες, ο δείκτης FTSE 100 του Λονδίνου κατά 0,37% στις 6.389 μονάδες, κατά 0,35% ο δείκτης CAC του Παρισιού στις 4.864 μονάδες και κατά 0,63% ο δείκτης DAX της Φρανκφούρτης στις 10.760 μονάδες.

Κέρδη 0,8% για τον ιταλικό δείκτη FTMIB στις 22.549 μονάδες, 0,2% για τον ισπανικό IBEX στις 10.343 μονάδες και 0,42% για τον πορτογαλικό PSI στις 5.319 μονάδες.

Εν τω μεταξύ, άνοιγμα της Wall Street σε θετικό πεδίο "δείχνουν" τα futures των S&P 500 (+0,2%), Dow Jones (0,1%) και Nasdaq (+0,3%).

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v