Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Ανοδος στις ευρωπαϊκές αγορές μετά την ΕΚΤ

Διαγράφουν τις απώλειες οι ευρωπαϊκές μετοχές μετά την ομιλία Ντράγκι. Βουτιά για το ευρώ, κοντά σε χαμηλό τριών ετών. Για αυξημένα ρίσκα στη γερμανική βιομηχανία προειδοποιεί το γερμανικό ΥΠΟΙΚ.

Σε θετικό έδαφος κινούνται τα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια, διαγράφοντας τις αρχικές απώλειες μετά την συνεδρίαση της ΕΚΤ και την ομιλία του Μάριο Ντράγκι.

Η ΕΚΤ θα επανεξετάσει το ενδεχόμενο περαιτέρω ποσοτικής χαλάρωσης το Δεκέμβριο, αναμένοντας νέα στοιχεία για τις προοπτικές του πληθωρισμού της ευρωζώνης.

Κέρδη 1,5% καταγράφει η μετοχή της Roche μετά την αναβάθμιση του outlook των πωλήσεων για το σύνολο του έτους, "βουτιά" 7% για τη μετοχή της Publicis μετά την υποβάθμιση του στόχου της εταιρείας για την οργανική ανάπτυξη. 

Ο δείκτης Stoxx 600 διαμορφώνεται στις 366 μονάδες (+0,9%), ο δείκτης FTSE 100 του Λονδίνου ενισχύεται 0,1% στις 6.353 μονάδες. Ο δείκτης CAC του Παρισιού σημειώνει άνοδο 1,15% στις 4.748 μονάδες, ενώ υψηλότερα κατά 1,32% κινείται ο δείκτης DAX της Φρανκφούρτης στις 10.365 μονάδες, Και οι τέσσερις δείκτες είχαν "ανοίξει" σε αρνητικό πεδίο.

Ανοδος 0,9% για τον ισπανικό δείκτη IBEX στις 10.265 μονάδες, χαμηλότερα κατά 0,37% ο πορτογαλικός PSI στις 5.327 μονάδες, ενώ στις 22.176 μονάδες κινείται ιταλικός δείκτης FTMIB (+0,8%).

Το ευρώ βρίσκεται σε ελεύθερη πτώση έναντι του δολαρίου, υποχωρώντας 1,2% στο 1,118, κοντά σε χαμηλό τριών ετών.

Σημειώνεται πως νωρίτερα, το γερμανικό υπουργείο Οικονομικών εξέδωσε την μηνιαία έκθεση Οκτωβρίου, στην οποία αναφέρει μεταξύ άλλων πως η επιβράδυνση της κινεζικής οικονομίας και οι επιπτώσεις του σκανδάλου της Volkswagen -που δεν έχουν ακόμα αποτιμηθεί- αυξάνουν τα ρίσκα για τη γερμανική βιομηχανία.

Εν τω μεταξύ, στο επίκεντρο βρίσκονται σήμερα οι ελβετικές τράπεζες, μετά την απόφαση της Ελβετίας χθες να αυστηροποιήσει τις απαιτήσεις για τα κεφάλαια των δυο μεγαλύτερων τραπεζών της, της Credit Suisse και της UBS.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v