Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Ευρωαγορές: Περιμένουν τις επόμενες κινήσεις της ΕΚΤ

Οριακές κινήσεις στις ευρωπαϊκές χρηματιστηριακές αγορές, με την προσοχή των επενδυτών στη συνεδρίαση της ΕΚΤ.

Σταθεροποιητική η εικόνα στα κυριότερα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια, με τους επενδυτές να έχουν στραμμένη την προσοχή στη συνεδρίαση της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας την Πέμπτη, ευελπιστώντας πως θα ανακοινωθούν περαιτέρω μέτρα τόνωσης της οικονομίας.

Οι χαμηλές τιμές του πετρελαίου συνέβαλαν στην υποχώρηση των τιμών καταναλωτή σε αρνητικό πεδίο τον περασμένο μήνα και ορισμένοι εκτιμούν πως αυτό θα ωθήσει την ΕΚΤ να προχωρήσει σε επέκταση ή παράταση του προγράμματος ποσοτικής χαλάρωσής της.

Πολλοί οικονομολόγοι θεωρούν πως μια τέτοια κίνηση πιθανότατα θα γίνει τον Δεκέμβριο, αν αποδειχθούν απογοητευτικές οι τριμηνιαίες οικονομικές προβλέψεις της ΕΚΤ που θα ανακοινωθούν στις αρχές Δεκεμβρίου.

Ο δείκτης Stoxx 600 καταγράφει οριακές κινήσεις γύρω στις 364 μονάδες, ο δείκτης FTSE 100 του Λονδίνου διαμορφώνεται στις 6.356 μονάδες (+0,06%), αμετάβλητος στις 4.703 μονάδες ο δείκτης CAC του Παρισιού, ενώ υψηλότερα κατά 0,13% κινείται ο δείκτης DAX της Φρανκφούρτης στις 10.177 μονάδες. 

Χαμηλότερα κατά 0,14% ο ισπανικός δείκτης IBEX στις 10.192 μονάδες, ενώ στις 22.460 μονάδες (0,2%) διαμορφώνεται ο ιταλικός δείκτης FTMIB και στις 5.405 μονάδες ο πορτογαλικός PSI (+0,2%).

 

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v